360-konsert med Trondheim Voices i Planetariet

Konsert | Passer for ungdom/voksen

Gjør dere klare for en helt unik audiovisuell opplevelse når vi inviterer publikum til en spektakulær planetarium-konsert! Opplev en magisk reise i universet akkompagnert av Trondheim Voices og Asle Karstad. Vokalkunst du ikke har hørt maken til!

Konserten er gratis, men krever billett. Hent ut billetter her:
https://tbc.hoopla.no/sales/2169131134
NB! Billetter er tilgjengelig fra 3. juni kl. 09:00

Vitensenterets planetarium har et halvkuleformet lerret, som dekker hele synsfeltet til publikummet i salen. Resultatet av dette blir at innlevelsen overhodet ikke kan sammenlignes med en ordinær kinosal. For å kunne vise innhold på en slik skjerm, er planetariet utstyrt med to kraftige laserprojektorer som gir uovertruffen kontrast og lysstyrke. Denne kombinasjonen gjør at planetariet til Vitensenteret er den beste innendørs lokasjonen i Norge hvor man kan se astronomirelatert innhold. Det eneste som utkonkurrerer oppsettet vårt er en stjerneklar vinterkveld langt borte fra hus og hjem.

Trondheim Voices er Norges mest spennende vokalensemble, og har gjennom de siste årene markert seg meget sterkt internasjonalt. I samarbeid med nyskapende komponister, med bruk av ny teknologi, og gjennom en rekke tverrkunstneriske prosjekter, har ensemblet vært banebrytende for utviklingen av kollektiv vokal-improvisasjon, og fører stadig sjangeren til nye steder.

Lyd-designer Asle Karstad har spesialutviklet effektkontrolleren Maccatrol for Trondheim Voices, et system som gir sangerne mulighet for å styre individuelle effekter på stemmen trådløst, i surround. Med Maccatrol kan sangerne skape store ambiente lydlandskaper, dype droner, metallisk støy og overjordisk vakre klangverdener – alt sammen i realtime og med stemmene som utgangspunkt.

Lydsystemet i Vitensenterets planetarium leverer lyd i 36 høyttalere fordelt på 3 nivåer, noe som gir en helt unik romfølelse inne i domen. Systemet er første av sitt slag i et norsk planetarium og det eksisterer kun seks lignende installasjoner i resten av verden.

Medvirkende:

Stemmer og Maccatrol: Sissel Vera Pettersen, Tone Åse, Kari E.Havenstrøm, Heidi Skjerve, Torunn Sævik
Surround lyd-design: Asle Karstad
Romreise-pilot: Lars Pedersen

Event Details