Earth Law
Utstillingen «Earth Law» anser dagens lovordninger for å beskytte jorda som utilstrekkelig og undersøker forslaget om å kriminalisere klima økocid under internasjonal rettferdighet, det tjueførste århundrets kriminalitet av utbredt ødeleggelse av økosystemer begått av de største investorene som eies av fossilt brensel i verden. Utviklet i samarbeid med jordadvokaten Polly Higgins som mobil advokatplattform, kombinerer...
Big Challenge Nachspiel – DJ Gaute Bragtvedt
18. juni 2019
DJ Gaute Bragtvedt snurrer plater – jazz, soul, funk, disko og klubborientert musikk! Bak aliaset BRA TV skjuler Gaute Bragtvedt seg, som aktivt har snurret plater rundt omkring i Trondheim de siste 10 årene med tilhold på steder som Tyven, Lokal Bar, Blæst, BrukBar og Diskoteket. Med et vidt spekter av musikkpreferanser innen jazz, soul,...
Big Challenge Nachspiel – DJ Reggie Got Beats
17. juni 2019
Reggie Got Beats er produsent, DJ og trommeslager og holder til i Trondheim. Selv om beina er godt planta i disko-universet, inspireres han av alt som er groovy og funky, og musikken han gir ut er innom tilgrensende genre som soul, house, pop og R&B. Uansett stil eller sjanger, så leverer Reggie låter og DJ-sets...
Big Data for Human Development
17. juni 2019
Big Data for Human Development Møterom: Austråt, Royal Garden Hotel Arrangør: Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk, NTNU Målet med workshopen er å Gjennom en rekke populærvitenskapelige presentasjoner, gi en oversikt over viktige visjoner for, pågående forskning på, og innovasjonsresultater som stammer fra bruk av stordata («Big Data»), datavitenskap og kunstig intelligens innenfor ulike anvendelsesområdet og...
Radioimmaginaria’s improvisasjon på klima
18. juni 2019
Radioimmaginaria er en Europeisk ungdomsradio, som i denne seansen skal improvisere rundt det spesifikke temaet klimaet og god praksis for å motvirke klimaendringene. Dette er et fartsfylt show med raske musikkinnsatser og brå endringer, i stil med et livlig tenåringsradioformat.
Like stor som Homer?
18. juni 2019
Boklansering av Roman Receptions of Sappho (Oxford University Press, 2019) med redaktørene Dr. Thea Selliaas Thorsen (NTNU) og Professor Stephen Harrison (Universitetet i Oxford), introdusert av Dr. Paola D'Andrea (NTNU).
MINO CINELU / NILS PETTER MOLVÆR «SULA-MADIANA» DUO
19. juni 2019
Velkommen til en reise i moderne og innovativ «world-jazz». Dette blir den perfekte avslutning på The Big Challenge.
TRD3.0 Universitetskommunen – hvorfor, hva og hvordan
19. juni 2019
TRD3.0 Universitetskommunen – hvorfor, hva og hvordan Trondheim kommune og NTNU til Åpen dag på “Innovasjonstorget” Erling Skakkes gt 14 Alle er velkommen til møte med forskere, studenter og praktikere som deler ambisjoner og resultater Gratis inngang Etter innledninger er scenen er åpen for 5 minutters presentasjoner på tema innenfor Smart, bærekraftig by Helse og...
Mangfold og kjønns(u)balanse i forskning
18. juni 2019
Arrangementet vil vi presentere ferske hovedfunn fra Akademiet for yngre forskere sin undersøkelse blant yngre forskere i Norge. Deretter følger en panelsamtale om mangfold og kjønns(u)balanse.
Dypdykk i havet
NTNUs Ocean Week og science festivalen The Big Challenge har engasjert barn og unge, og har invitert elever fra visuell kunst ved Trondheim kommunale kulturskole til å utforske problemstillinger knyttet til havet.
Trondheim CCS Conference (TCCS-10)
17. juni 2019
Conference
Nordic Geographers Meeting
Nesten 550 geografer fra alle deler av verden for å diskutere på hvilke måter geografi som disiplin jobber både med ideer om bærekraft, og hvordan geografer i praksis kan bidra til en mer bærekraftig verden.
Innovating in a world overcrowded with ideas
18. juni 2019
Dette seminaret dreier seg om hvordan du tar det første avgjørende trinnet i enhver
Fremtidens helse:  Hva mener de unge?
17. juni 2019
Debatt for å utforske hvordan unge i dag ser på fremtidens helsetjeneste og hvordan de vil kunne påvirke denne.
The Iron Ring – Cecilia Jonsson
Der ”grønn gruvedrift” sikter mot en mer bærekraftig drift generelt, utforsker The Iron Ring i stedet hvordan forurensede gruveområder kan brukes til å utvinne metaller fra planteliv rundt gruvene, og samtidig restituere disse områdene. I The Iron Ring har 24 kg jernkontaminert gress, høstet fra et forurenset gruveområde, blitt omgjort til en 2 gram tung jernring.
Kunst og kunnskap: Aksnes & Moen og Trude Helen Flo
18. juni 2019
Kunst og kunnskap om antibiotikaresistens I utstillingen The Micro Challenge tematiserer kunstnerduoen Aksnes & Moen antibiotikaresistens i et arbeid som også er knyttet til Gråmølnas historie. I forbindelse med denne utstillingen inviterer NTNU helse og Trondheim kunstmuseum derfor til et arrangement der du både kan lære mer om antibiotikaresistens av forsker Trude Helene Flo og få...
Kunst og kunnskap: Ane Graff og Magnar Bjørås
17. juni 2019
I forbindelse med utstillingen The Micro Challenge inviterer vi til en samtale om kunst, sykdom og mikrobiologi, mellom kunstner Ane Graff og professor Magnar Bjørås, forsker ved NTNU og UiO.
Hvordan gi barn en god oppvekst?
16. juni 2019
Å vokse opp i verdens rikeste land gir et hav av muligheter, men også utfordringer. På dette arrangementet får du møte eksperter som jobber med å løse noen av disse utfordringene.
People and the fabric of life on Earth
17. juni 2019
Sandra Díaz. Mandag 17. Juni kl. 16:30
19. juni 2019
Alexandra Bech Gjørv , Kalle Moene, Eva Grinde og Toril Aalberg​ i samtale med Siri Lill Mannes. Tidssone: 16:20 -17:30
Bevis må trumfe autorietet – innsatsen kunne ikke vært høyere
17. juni 2019
Daan Frenkel. Morgenprogram: 10:00 – 11:30
Biologisk mangfold – Er det ennå håp?
16. juni 2019
Samtale mellom Sandra M. Díaz, Anne Sverdrup-Thygeson og Helge Brattebø.
Barnekonsert med Tonje Unstad
16. juni 2019
Tonje Unstad er endelig tilbake med nye barnesanger, denne gangen i et show hvor vi stuper rett ned i havet og møter sjøstjerner, børstemakk og rare maneter. En fæl og berykta sjørøver seiler rundt på havets bunn, og tang og tare skjuler glitrende hemmeligheter.
Kronisk smerte forsvant da vi våget å tenke nytt
16. juni 2019
Erling Tronvik. Tidsrom: 15:30 – 17:30
Slik kan du holde hjernen frisk hele livet
16. juni 2019
Asta Kristine Håberg. Tidsrom: 15:30 – 17:30
Hvorfor er det sosiale ulikheter i helse i Norge?
16. juni 2019
Steinar Krokstad: Tidsrom: 15:30 – 17:30
Universitet utfordrer og utfordres
17. juni 2019
NTNU-professor Aksel Tjora har invitert kolleger på tvers av fag og geografi til å diskutere universitetssektorens utvikling og utfordringer i den kommende boka «Universitetskamp».
Folkemøte om klima
16. juni 2019
Flyskam, bompenger, vindkraft – Hvorfor må jeg svi for klimaendringene? Folkemøte om hvem som skal ta byrdene for det grønne skiftet – folk flest, rikingene, industrien eller staten?
FUTURUM – en utstilling om framtida
Trondheim rammes av flom, og insekter blir menneskemat i utstillingen Futurum som tar for seg verden i 2050.
Ungdommens miljødebatt
18. juni 2019
Voksne beslutningstakere må foreta klimavennlige valg, for det er vi vi unge som må ta regninga for tiltaksløshet i klimapolitikken. Vi går på skole for framtida vår, men det er ikke noe vits i å studere for ei framtid hvor miljøet er ødelagt.
Paneldebatt om klimaendringene
17. juni 2019
Nils Røkke, Erik Solheim, Kate Marvel og  Edgar Hertwick i samtale med Thomas Seltzer. Tidsrom: 14:30 -16:10
Korte kommentarer om den digitale fremtiden
18. juni 2019
Zeynep Tufekci, Amy Webb og Rachel Botsman​ i samtale med Siri Lill Mannes
Opplevelseskveld – Kropp, forråtnelse og nytt liv
18. juni 2019
Vær med i en tvervitenskaplig kunstopplevelse hvor livet som vi kjenner det snus på hodet. Sammen med dansekunstnerne Tone Pernille Østern og Arnhild Staal Pettersen, religionsviter Jesper Staal Petersen, biolog Alex Strømme og filosof Thomas Dahl vil vi se livets forekomst i et helt nytt lys.
Lag et fremtidsunivers
16. juni 2019
Hvordan tror du verden ser ut om hundre eller tusen år? Vi vil at du skal tegne en fremtidsverden. Bruk fri fantasi eller det du har lært om jordas og menneskenes utvikling.
SINTEFSTORBANDET med Jakob Leirvik og Åse Marie Hammer
18. juni 2019
Kveldens konsert med Sintefstorbandet er viet våre herlige vokalister Jakob Leirvik og Åse Marie Hammer. Dirigent og musikalsk leder for våren 2019, Christian Aftret Eriksen, har satt sammen et program med flotte sanglåter, og noen av sanglåtene er også spesialarrangert av Christian for anledningen.
Hatets vugge (Håvard Bustnes, Norge 2018)
19. juni 2019
Dokumentarfilmskaper Håvard Bustnes får innpass hos det høyreekstreme partiet Gyllen daggry i Hellas, i en periode der mange fremtredende ledere sitter fengslet.
Mechanical Fair (André Løyning, Norge 2019)
19. juni 2019
Denne konsertfilmen dokumenterer framføringen av Ola Kvernbergs storslåtte 'magnum opus' Mechanical Fair på Moldejazz i 2016.
Pal Joey (George Sidney, USA 1957)
18. juni 2019
Musikalsk filmklassiker med Frank Sinatra, som spiller en selvopptatt nattklubbsanger som må velge mellom den rike sosietetsdamen som kan hjelpe karrieren hans, og korjenta som har kapret hjertet hans.
Soylent Green (Richard Fleischer, USA 1973)
17. juni 2019
Året er 2022. Overbefolkning, forurensning, klimaendringer og ressursmangel truer jordas befolkning. Svaret for myndighetene er Soylent Green, et kunstig næringsprodukt som store deler av befolkningen har blitt helt avhengig av.
Whiplash (Damien Chazelle, USA 2014)
17. juni 2019
Andrew Neyman er en 19 år gammel student ved et av USAs beste musikkakademier. Hans instrument og store lidenskap er trommer. Han har muligheten til å bli en jazzmusiker i toppklasse, men det betyr også at han må ofre det meste av tiden sin til å øve.
Anthropocene: The Human Epoch (Baichwal/Burtynsky/de Pencier, Canada 2018)
16. juni 2019
Denne dokumentaren tar oss med fra marmorutvinning i Italia, via litiumproduksjon i den sør-amerikanske Atacama-ørkenen, til verdens største gravemaskin i Tyskland. Den argumenterer for at menneskeheten har endret jordkloden på et slikt altomfattende vis at vi nå har gått inn i en ny geologisk tidsalder: Antropocen.
Dødsårsak: Ukjent (Anniken Hoel, Norge 2017)
I 2005 dør Renate, søsteren til regissør Anniken Hoel. Dødsårsaken klassifiseres som ukjent, og når Anniken begynner å nøste opp i omstendighetene rundt søsterens mystiske dødsfall, oppdager hun at Renate er en av mange som har mistet livet under behandling med antipsykotika.
Off the Grid (Vegard Dahle, Norge 2019)
16. juni 2019
Uten å ta opp lån bestemmer Ola seg for å bygge et flyttbart minihus. Huset skal rense regnvann, få strøm fra sola og kompostere avføring. Slik vil han vise at det er mulig å leve bærekraftig samtidig som han har et rikt liv.
Konsert med Trondheim Sinfonietta
Under The Big Challenge vil Trondheim Sinfoniette fremføre tre klassikere fra den tidlige minimalismen. Medlemmene har alle bakgrunn som lærere eller tidligere studenter ved NTNU – Institutt for musikk.
Stian Westerhus: «Shape of Concerts to Come»
17. juni 2019
Stian Westerhus har etablert seg som en av de fremste utøverne i sitt fagfelt, og vil her fortelle om sitt kunstnerisk forskningsprosjekt «Shape of Concerts to Come» som stipendiat ved NTNU – Institutt for musikk.
Chicks on Speed i samtale med Øyvind Brandtsegg
18. juni 2019
Alex Murray-Leslie og Melissa Logan startet electroclashbandet Chicks on Speed da de begge var kunststudenter i München i 1997, og vil her snakke om den mangefasetterte karrieren sin.
Marianne B. Lie og Eirik Hegdal om Alpaca Ensemble
18. juni 2019
Marianne B. Lie og Eirik Hegdal vil snakke om Alpaca Ensemble-samarbeidet som blant annet har resultert i platene Elevator, Mekatonia og Arrival Hall.
Kria dalan – Bærekraftig utvikling i Øst-Timor gjennom kunnskapsutveksling
18. juni 2019
Hvordan kan studenter bidra til å nå FNs bærekraftsmål? Kria dalan er et alternativ til konvensjonell bistand. Organisasjonen bygger bro mellom studenter i Norge og Øst-Timor med mål om bidra til bærekraftig utvikling i en av verdens yngste nasjoner.
Konsert med JUNO
16. juni 2019
JUNO er et ungt band med utspring fra den velrennomerte jazzlinja i Trondheim som allerede har vekket stor oppsikt og ble tidligere i vinter nominert til årets mest lovende på Utawards.
Kunnskapsbasert politikk, eller politisert kunnskap?
18. juni 2019
Politikere liker å slå fast at deres politikk er basert på kunnskap og uavhengig forskning. Akademia liker å slå fast at deres forskning er fri og uhildet av politikken. Men stemmer det?
360-konsert med Trondheim Voices i Planetariet
18. juni 2019
Gjør dere klare for en helt unik audiovisuell opplevelse når vi inviterer publikum til en spektakulær planetarium-konsert! Opplev en magisk reise i universet akkompagnert av Trondheim Voices og Asle Karstad. Vokalkunst du ikke har hørt maken til!
Lakseeventyr
«Lakseeventyr» utforsker forholdet mellom mennesker og laks. Det binder sammen villaksens fantastiske reiser med viktige fortellinger fra norsk lakseindustri. Vi kommer også til høre fortellinger fra både samiske og nordvestamerikanske urbefolkninger.
Bioblitz i Trondheim
16. juni 2019
På en bioblitz gjelder det å finne så mange arter som mulig i et område i løpet av et bestemt tidsrom. Med til aktiviteten hører også å finne ut hvilke arter som er funnet og rapportere dem i Artsdatabankens tjeneste Artsobservasjoner.
Havprat med Jeremy Jackson, Trond Amundsen og Nabil Ahmed
16. juni 2019
What’s the state of the Oceans today – around Norway, and around the World? Are the Oceans doing well, or are they in serious trouble?
Verdikrigere
17. juni 2019
Verdier kan både beskrives som kilde til sosial og politisk stabilitet og som kilde til uforsonlig politisk konflikt. Hvordan er det mulig? Kan dagens politiske konflikter i Europa tolkes som resultat av verdier i rask endring?
Er det mulig å leve et søppelfritt liv?
18. juni 2019
Bli med når Zero Waste-pioneren Kristine Ullaland kommer for å prate om hva som er problemet med søppelet, hvorfor det er et problem og hva vi som enkeltpersoner kan gjøre for å redusere vårt eget søppel.
Off the Grid – Filmvisning, samtale og konsert med Svartlamon Hardkor og Kristoffer Lo
16. juni 2019
I denne seansen vil vi se den 13 minutter lange dokumentaren etterfulgt av en samtale mellom regissør Vegard Dahle fra Spætt Film og huseier Ola som vil fortelle mer om minihuset, materialene og fremgangsmåten. Det blir også konsert med Svartlamon Hardkor og Kristoffer Lo, som har laget filmmusikken til dokumentaren.
Elektronisk valgfusk
17. juni 2019
Fremmede makter bruker mye tid og krefter på å påvirke og forvirre deg som velger. Men hva om de rett og slett kan endre stemmen din elektronisk? Eller enda enklere: bestemme valgresultatet?
ANNO 2050 – dystopi og håp?
En kulnarisk sci-fi-forestilling om verdenssamfunnet kollaps, og hva vi skal spise i fremtiden.
Trondheim Jazz Orchestra and Come Shine
16. juni 2019
Trondheim Jazz Orchestra and Come Shine
Code of ethics
19. juni 2019
Et symposium om de etiske implikasjonene av digitaliseringen av samfunnet vårt
Populistisk kommunikasjon, falske nyheter og problemet med misoppfatninger
19. juni 2019
Toril Aalberg, Jason Reifler, Melanie Magin. Tidssone 13:50 -16:00
Hva er verdien av havet?
17. juni 2019
Jeremy Jackson
Slangeroboter utforsker havet
18. juni 2019
Kristin Y. Pettersen
Hvordan kan vi redusere helseforskjellene i verden
16. juni 2019
Terje Eikemo: Tidsrom: 15:30 – 17:30
The Micro Challenge
Ane Graff and Aksnes & Moen. I utstillingen The Micro Challenge tar to kunstprosjekter utgangspunkt i et felles tema: Hva er noen av de globale helseutfordringene i vår tid? Og hvordan forholder vi mennesker oss til disse?
Kapitalismens fremtid
19. juni 2019
Kalle Moene,  Ragnar Torvik. Tidsrom: 13:50 -16:00
Hvem kan vi stole på?
19. juni 2019
Rachel Botsman. Tidsom: 12:00 -13.30
Antikken og kvinnehat i en digital tidsalder
19. juni 2019
Donna Zuckerberg, Thea Thorsen. Tidsrom: 12:00 -13.30
Kyborger: Delvis menneske, delvis maskin
18. juni 2019
Moon Ribas, Neil Harbisson
AI CHALLENGE — fremtiden til Artificial Intelligence
18. juni 2019
Nysgjerrig for fremtiden? Bli med på Challenge AI konferansen
Gunnerusprisen i bærekraft 2019
17. juni 2019
Tildelingsseremoni. Tidsrom: 16:30
JO SVERRE
17. juni 2019
Konsert: Jo Sverre – Patti Smith – Aamund Maarud & Lucky Lips – Robert Plant
Patti Smith
17. juni 2019
Jo Sverre – Patti Smith – Aamund Maarud & Lucky Lips – Robert Plant