Utstillingen «Earth Law» anser dagens lovordninger for å beskytte jorda som utilstrekkelig og undersøker forslaget om å kriminalisere klima økocid under internasjonal rettferdighet, det tjueførste århundrets kriminalitet av utbredt ødeleggelse av økosystemer begått av de største investorene som eies av fossilt brensel i verden. Utviklet i samarbeid med jordadvokaten Polly Higgins som mobil advokatplattform, kombinerer...
DJ Gaute Bragtvedt snurrer plater – jazz, soul, funk, disko og klubborientert musikk! Bak aliaset BRA TV skjuler Gaute Bragtvedt seg, som aktivt har snurret plater rundt omkring i Trondheim de siste 10 årene med tilhold på steder som Tyven, Lokal Bar, Blæst, BrukBar og Diskoteket. Med et vidt spekter av musikkpreferanser innen jazz, soul,...
Reggie Got Beats er produsent, DJ og trommeslager og holder til i Trondheim. Selv om beina er godt planta i disko-universet, inspireres han av alt som er groovy og funky, og musikken han gir ut er innom tilgrensende genre som soul, house, pop og R&B. Uansett stil eller sjanger, så leverer Reggie låter og DJ-sets...
Big Data for Human Development Møterom: Austråt, Royal Garden Hotel Arrangør: Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk, NTNU Målet med workshopen er å Gjennom en rekke populærvitenskapelige presentasjoner, gi en oversikt over viktige visjoner for, pågående forskning på, og innovasjonsresultater som stammer fra bruk av stordata («Big Data»), datavitenskap og kunstig intelligens innenfor ulike anvendelsesområdet og...
Radioimmaginaria er en Europeisk ungdomsradio, som i denne seansen skal improvisere rundt det spesifikke temaet klimaet og god praksis for å motvirke klimaendringene. Dette er et fartsfylt show med raske musikkinnsatser og brå endringer, i stil med et livlig tenåringsradioformat.
Boklansering av Roman Receptions of Sappho (Oxford University Press, 2019) med redaktørene Dr. Thea Selliaas Thorsen (NTNU) og Professor Stephen Harrison (Universitetet i Oxford), introdusert av Dr. Paola D'Andrea (NTNU).
TRD3.0 Universitetskommunen – hvorfor, hva og hvordan Trondheim kommune og NTNU til Åpen dag på “Innovasjonstorget” Erling Skakkes gt 14 Alle er velkommen til møte med forskere, studenter og praktikere som deler ambisjoner og resultater Gratis inngang Etter innledninger er scenen er åpen for 5 minutters presentasjoner på tema innenfor Smart, bærekraftig by Helse og...
Arrangementet vil vi presentere ferske hovedfunn fra Akademiet for yngre forskere sin undersøkelse blant yngre forskere i Norge. Deretter følger en panelsamtale om mangfold og kjønns(u)balanse.
NTNUs Ocean Week og science festivalen The Big Challenge har engasjert barn og unge, og har invitert elever fra visuell kunst ved Trondheim kommunale kulturskole til å utforske problemstillinger knyttet til havet.
Nesten 550 geografer fra alle deler av verden for å diskutere på hvilke måter geografi som disiplin jobber både med ideer om bærekraft, og hvordan geografer i praksis kan bidra til en mer bærekraftig verden.
Der ”grønn gruvedrift” sikter mot en mer bærekraftig drift generelt, utforsker The Iron Ring i stedet hvordan forurensede gruveområder kan brukes til å utvinne metaller fra planteliv rundt gruvene, og samtidig restituere disse områdene. I The Iron Ring har 24 kg jernkontaminert gress, høstet fra et forurenset gruveområde, blitt omgjort til en 2 gram tung jernring.
Kunst og kunnskap om antibiotikaresistens I utstillingen The Micro Challenge tematiserer kunstnerduoen Aksnes & Moen antibiotikaresistens i et arbeid som også er knyttet til Gråmølnas historie. I forbindelse med denne utstillingen inviterer NTNU helse og Trondheim kunstmuseum derfor til et arrangement der du både kan lære mer om antibiotikaresistens av forsker Trude Helene Flo og få...
I forbindelse med utstillingen The Micro Challenge inviterer vi til en samtale om kunst, sykdom og mikrobiologi, mellom kunstner Ane Graff og professor Magnar Bjørås, forsker ved NTNU og UiO.
Å vokse opp i verdens rikeste land gir et hav av muligheter, men også utfordringer. På dette arrangementet får du møte eksperter som jobber med å løse noen av disse utfordringene.
Tonje Unstad er endelig tilbake med nye barnesanger, denne gangen i et show hvor vi stuper rett ned i havet og møter sjøstjerner, børstemakk og rare maneter. En fæl og berykta sjørøver seiler rundt på havets bunn, og tang og tare skjuler glitrende hemmeligheter.
NTNU-professor Aksel Tjora har invitert kolleger på tvers av fag og geografi til å diskutere universitetssektorens utvikling og utfordringer i den kommende boka «Universitetskamp».
Flyskam, bompenger, vindkraft – Hvorfor må jeg svi for klimaendringene? Folkemøte om hvem som skal ta byrdene for det grønne skiftet – folk flest, rikingene, industrien eller staten?
Voksne beslutningstakere må foreta klimavennlige valg, for det er vi vi unge som må ta regninga for tiltaksløshet i klimapolitikken. Vi går på skole for framtida vår, men det er ikke noe vits i å studere for ei framtid hvor miljøet er ødelagt.
Vær med i en tvervitenskaplig kunstopplevelse hvor livet som vi kjenner det snus på hodet. Sammen med dansekunstnerne Tone Pernille Østern og Arnhild Staal Pettersen, religionsviter Jesper Staal Petersen, biolog Alex Strømme og filosof Thomas Dahl vil vi se livets forekomst i et helt nytt lys.
Hvordan tror du verden ser ut om hundre eller tusen år? Vi vil at du skal tegne en fremtidsverden. Bruk fri fantasi eller det du har lært om jordas og menneskenes utvikling.
Kveldens konsert med Sintefstorbandet er viet våre herlige vokalister Jakob Leirvik og Åse Marie Hammer. Dirigent og musikalsk leder for våren 2019, Christian Aftret Eriksen, har satt sammen et program med flotte sanglåter, og noen av sanglåtene er også spesialarrangert av Christian for anledningen.
Dokumentarfilmskaper Håvard Bustnes får innpass hos det høyreekstreme partiet Gyllen daggry i Hellas, i en periode der mange fremtredende ledere sitter fengslet.
Musikalsk filmklassiker med Frank Sinatra, som spiller en selvopptatt nattklubbsanger som må velge mellom den rike sosietetsdamen som kan hjelpe karrieren hans, og korjenta som har kapret hjertet hans.
Året er 2022. Overbefolkning, forurensning, klimaendringer og ressursmangel truer jordas befolkning. Svaret for myndighetene er Soylent Green, et kunstig næringsprodukt som store deler av befolkningen har blitt helt avhengig av.
Andrew Neyman er en 19 år gammel student ved et av USAs beste musikkakademier. Hans instrument og store lidenskap er trommer. Han har muligheten til å bli en jazzmusiker i toppklasse, men det betyr også at han må ofre det meste av tiden sin til å øve.
Denne dokumentaren tar oss med fra marmorutvinning i Italia, via litiumproduksjon i den sør-amerikanske Atacama-ørkenen, til verdens største gravemaskin i Tyskland. Den argumenterer for at menneskeheten har endret jordkloden på et slikt altomfattende vis at vi nå har gått inn i en ny geologisk tidsalder: Antropocen.
I 2005 dør Renate, søsteren til regissør Anniken Hoel. Dødsårsaken klassifiseres som ukjent, og når Anniken begynner å nøste opp i omstendighetene rundt søsterens mystiske dødsfall, oppdager hun at Renate er en av mange som har mistet livet under behandling med antipsykotika.
Uten å ta opp lån bestemmer Ola seg for å bygge et flyttbart minihus. Huset skal rense regnvann, få strøm fra sola og kompostere avføring. Slik vil han vise at det er mulig å leve bærekraftig samtidig som han har et rikt liv.
Under The Big Challenge vil Trondheim Sinfoniette fremføre tre klassikere fra den tidlige minimalismen. Medlemmene har alle bakgrunn som lærere eller tidligere studenter ved NTNU – Institutt for musikk.
Stian Westerhus har etablert seg som en av de fremste utøverne i sitt fagfelt, og vil her fortelle om sitt kunstnerisk forskningsprosjekt «Shape of Concerts to Come» som stipendiat ved NTNU – Institutt for musikk.
Alex Murray-Leslie og Melissa Logan startet electroclashbandet Chicks on Speed da de begge var kunststudenter i München i 1997, og vil her snakke om den mangefasetterte karrieren sin.
Hvordan kan studenter bidra til å nå FNs bærekraftsmål? Kria dalan er et alternativ til konvensjonell bistand. Organisasjonen bygger bro mellom studenter i Norge og Øst-Timor med mål om bidra til bærekraftig utvikling i en av verdens yngste nasjoner.
JUNO er et ungt band med utspring fra den velrennomerte jazzlinja i Trondheim som allerede har vekket stor oppsikt og ble tidligere i vinter nominert til årets mest lovende på Utawards.
Politikere liker å slå fast at deres politikk er basert på kunnskap og uavhengig forskning. Akademia liker å slå fast at deres forskning er fri og uhildet av politikken. Men stemmer det?
Gjør dere klare for en helt unik audiovisuell opplevelse når vi inviterer publikum til en spektakulær planetarium-konsert! Opplev en magisk reise i universet akkompagnert av Trondheim Voices og Asle Karstad. Vokalkunst du ikke har hørt maken til!
«Lakseeventyr» utforsker forholdet mellom mennesker og laks. Det binder sammen villaksens fantastiske reiser med viktige fortellinger fra norsk lakseindustri. Vi kommer også til høre fortellinger fra både samiske og nordvestamerikanske urbefolkninger.
På en bioblitz gjelder det å finne så mange arter som mulig i et område i løpet av et bestemt tidsrom. Med til aktiviteten hører også å finne ut hvilke arter som er funnet og rapportere dem i Artsdatabankens tjeneste Artsobservasjoner.
Verdier kan både beskrives som kilde til sosial og politisk stabilitet og som kilde til uforsonlig politisk konflikt. Hvordan er det mulig? Kan dagens politiske konflikter i Europa tolkes som resultat av verdier i rask endring?
Bli med når Zero Waste-pioneren Kristine Ullaland kommer for å prate om hva som er problemet med søppelet, hvorfor det er et problem og hva vi som enkeltpersoner kan gjøre for å redusere vårt eget søppel.
I denne seansen vil vi se den 13 minutter lange dokumentaren etterfulgt av en samtale mellom regissør Vegard Dahle fra Spætt Film og huseier Ola som vil fortelle mer om minihuset, materialene og fremgangsmåten. Det blir også konsert med Svartlamon Hardkor og Kristoffer Lo, som har laget filmmusikken til dokumentaren.
Fremmede makter bruker mye tid og krefter på å påvirke og forvirre deg som velger. Men hva om de rett og slett kan endre stemmen din elektronisk? Eller enda enklere: bestemme valgresultatet?
Ane Graff and Aksnes & Moen. I utstillingen The Micro Challenge tar to kunstprosjekter utgangspunkt i et felles tema: Hva er noen av de globale helseutfordringene i vår tid? Og hvordan forholder vi mennesker oss til disse?