Bakgrunn og aktiviteter

Gianluca Tabella ble født i Suzzara, Italia i 1993. Han mottok en bachelorgrad i kjemisk og biokjemisk ingeniørfag (med spesialisering i prosessteknikk) og en mastergrad i kjemisk og prosessteknikk (med spesialisering i offshore engineering) fra Universitetet i Bologna, Italia, i henholdsvis 2017 og 2019. Han utførte sin mastroppgave ved Institutt for Maskinteknikk og Produksjon (MTP) ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). I 2020 fullførte han statseksamen for å bli P.Eng. i Italia. 

Siden 2020 har han jobbet mot en doktorgrad i elektronikk og telekommunikasjon ved Institutt for Elektroniske Systemer (IES), NTNU, Norge innen Signalbehandlingsgruppa. Hans forskningsinteresser er distribuert deteksjon og lokalisering for sikkerhet, og risikoanalyse med fokus på industri- og olje - og gassapplikasjoner.

Han er tilknyttet Nordic Industrial IoT Hub (HI2OT) og BRU21-prosjektet (NTNUs Research and Innovation Program in Digital and Automation Solutions for the Oil and Gas Industry). 

Han har vært medlem av Tekna (Teknisk-naturvitenskapelig forening) siden 2020 og Graduate Student Member av IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) siden 2020.

Vitenskapelig, faglig og kunstnerisk arbeid

Viser et utvalg av aktivitet. Se alle publikasjoner i databasen

2021

2020