Dat Trong Vu
Om
Forskning:
Min forskning går ut på å øke kunnskapen om marine ressurser lavere i næringskjeden for en bærekraftig matsikkerhet, som en del av SECURE prosjektet. Hovedfokuset vil være å karakterisere sjøpølse og mesopelagiske fiskearter relevant for menneskelig konsum, og øke kunnskapen på aspekter relatert til prosessering, lagringsstabilitet, bioaktivitet og CO2 avtrykk under fangst.
Utdanning:
Sivilingeniør i Industriell kjemi og bioteknologi (5-årig masterprogram, MSc) med spesialisering i bioteknologi (NTNU).
Masteroppgave innenfor næringsmiddelkjemi: 'Sous-vide behandling av Atlantisk sild med tilsetning av naturlige antioksidanter ekstrahert fra urter fra middelhavsområdet'.
Publikasjoner
2024
-
Vu, Dat Trong;
Kletthagen, Malin Christine;
Elvevoll, Edel Oddny;
Falch, Eva;
Jensen, Ida-Johanne.
(2024)
Simulated Digestion of Red Sea Cucumber (Parastichopus tremulus): A Study of Protein Quality and Antioxidant Activity.
Applied Sciences
Vitenskapelig artikkel
2023
-
Vu, Dat Trong;
Falch, Eva;
Elvevoll, Edel Oddny;
Jensen, Ida-Johanne.
(2023)
Enzymatic Hydrolysis of Orange-Footed Sea Cucumber (Cucumaria frondosa)—Effect of Different Enzymes on Protein Yield and Bioactivity.
Foods
Vitenskapelig artikkel
Tidsskriftspublikasjoner
-
Vu, Dat Trong;
Kletthagen, Malin Christine;
Elvevoll, Edel Oddny;
Falch, Eva;
Jensen, Ida-Johanne.
(2024)
Simulated Digestion of Red Sea Cucumber (Parastichopus tremulus): A Study of Protein Quality and Antioxidant Activity.
Applied Sciences
Vitenskapelig artikkel
-
Vu, Dat Trong;
Falch, Eva;
Elvevoll, Edel Oddny;
Jensen, Ida-Johanne.
(2023)
Enzymatic Hydrolysis of Orange-Footed Sea Cucumber (Cucumaria frondosa)—Effect of Different Enzymes on Protein Yield and Bioactivity.
Foods
Vitenskapelig artikkel
Formidling
2023
-
Vitenskapelig foredragVu, Dat Trong; Tsoukalas, Dionysios; Jakobsen, Anita Nordeng; Falch, Eva; Jensen, Ida-Johanne. (2023) Quality parameters of the Norwegian red sea cucumber (Parastichopus tremulus) during a storage trial. EFFoST, University of Valencia and the Institute of Agrochemistry and Food Technology (IATA-CSIC) The European Federation of Food Science and Technology (EFFoST) , Valencia, Spain 2023-11-06 - 2023-11-08
-
Vitenskapelig foredragVu, Dat Trong; Falch, Eva; Elvevoll, Edel Oddny; Jensen, Ida-Johanne. (2023) Simulated digestion of red sea cucumber (Parastihopus tremulus) – Protein quality and antioxidantive capacity. WEFTA, Technical University of Denmark (DTU) and Royal Greenland 51st Conference of the Western European Fish Technologists' Association (WEFTA) , København, Danmark 2023-10-16 - 2023-10-20