NTNU Alumni Energi- og prosessteknikk

NTNU EPT

NTNU Alumni Energi- og prosessteknikk

– NETTVERKSGRUPPE

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Tre personer står utenførs og ser mot noe utenfor bildet. foto

Vi inviterer alle som har tatt utdanning eller jobbet ved NTNU – institutt for energi- og prosessteknikk (EPT) og forløpere, til å bli med i alumninettverksgruppen NTNU Alumni Energi- og prosessteknikk.

En møteplass for kunnskapsdeling

NTNU Alumni Energi- og prosessteknikk er et nettverk for deg som har avlagt en grad, fullført et emne eller hatt et arbeidsforhold ved NTNU – institutt for energi- og prosessteknikk. Forløperne til instituttet er inkludert. Vi er en del av NTNUs sentrale alumninettverk, som har over 40 000 medlemmer og nettverksgrupper over hele verden.

Som medlem i NTNU Alumni Energi- og prosessteknikk får du mulighet til å utvide ditt profesjonelle nettverk, samtidig som du holder deg faglig oppdatert. Du kan også bringe inn konkrete problemstillinger fra næringslivet.

​​​​​​​​​​​​​​Kvinne og mann diskuerer i lab. foto

Webinarer i 2021

• Grønne karriereveier: Vi inviterer alumnimedlemmer til å presentere prosjekter og problemstillinger fra arbeidslivet, der nåværende studenter kan lære og komme med spørsmål og innspill.

• Veien til en ph.d.: Vi inviterer tidligere og nåværende stipendiater til å fortelle om veien til en doktorgrad (ph.d), og nytten av dette i arbeidslivet senere.

Alumniportretter

Monica Havskjold - vil gjøre en positiv forskjell

Foto: Monica Havskjold

Monica Havskjold var kvinne nummer 50 i historien til sivilingeniørfaget «Maskin» da hun begynte i 1982. En rød tråd i hele karrieren, som også inkluderer en doktorgrad i varmepumpe, har vært energi og miljø.

Les hele intervjuet med Monica Havskjold

Bjørn Simonsen - ble smittet av idealister på studiet

Bjørn Simonsen
Foto: Nel

Bjørn Simonsen, som har bakgrunn fra Energi og miljø, har tro på at Norge har mye å vinne på å satse på hydrogen for å nå målet om å bli et lavutsslippssamfunn.

Hele intervjuet med Bjørn Simonsen finner du her

Rosa Puentes - takker kollegaene ved instituttet

Foto: Rosa Puentes

“- Jeg må innrømme at min erfaring ved NTNU var starten på et nytt kapittel. Jeg forstod endelig hva det å være ingeniør betydde. Denne vellykkede opplevelsen skyldtes for det meste menneskene jeg jobbet med ved institutt for energi- og prosessteknikk. De lærte meg alt de visste, de oppmuntret meg til å utfordre meg selv.”

Rosa Puentes, rådgiver innen interoperabilitet i ENTSOG i Brussel

Les hele intervjuet med Rosa Puentes (på engelsk)

Ingrid Sørum Melaaen - vil jobbe for at en også kan gå på ski i framtida

Gassnova 2, studio Virvelvind, portrett
Foto: Gassnova 2, Studio Virvelvind

Etter at Regjeringa i høst bestemte seg for å støtte fangst, lagring og transport av CO2, er arbeidsdagen til Ingrid Sørum Melaaen blitt enda mer travel. Men hun motiveres av å jobbe med teknologi som kan gjøre at også barnebarna kan få på ski i framtida.

Les hele intervjuet med Ingrid Sørum Melaaen

Les tidligere alumniportretter

Bok om EPT: Fra varmekraft til bærekraft

Olav Bolland holder opp en bok med oransje og grønn tittel. Terese Løvås smiler i bakgrunnen. Foto

Få med deg boka Fra varmekraft til bærekraft: Historien om energi- og prosessteknikk ved NTNU 1920 - 2020.

Boka som er skrevet av historikerne Per Østby, Terje Finstad, Håkon B. Stokland, er tilgjengelig i bokhandlere, nettbokhandlere og på www.museumsforlaget.no.

På bildet: Boklansering i september 2020: Terese Løvås og Olav Bolland, henholdsvis nåværende og tidligere instituttleder ved EPT. Foto: Maren Agdestein/NTNU

Bli medlem

Når du melder deg inn i NTNU Alumni krysser du av for medlemskap i NTNU Alumni EPT

Bli medlem i NTNU Alumni

Allerede medlem?

Oppdater din alumniprofil

Trygve Eikevik anbefaler

mann med briller med laboratorieinnretning bak seg. Foto

- Vi ved NTNU EPT synes det er nyttig å holde kontakten med tidligere studenter og ansatte, særlig for å vise kommende og nåværende studenter alle mulighetene som finnes i arbeidslivet.

Trygve Eikevik, nestleder utdanning