Aktuelt fra NTNU

May Britt og Edvard Moser. Foto.

Storkorset tildeles May-Britt Moser og Edvard Moser

Professor May-Britt Moser og professor Edvard I. Moser utnevnes av Kong Harald til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin særlig fremragende innsats innen nevrovitenskapelig forskning.

Terje Lohndal. Foto.Forskertalentpris til språkforsker Terje Lohndal

Professor Terje Lohndal (32) ved Institutt for språk og litteratur, NTNU, er tildelt Forskningsrådets pris for unge forskere innenfor humaniora og samfunnsvitenskap. (NTNUs intranett, 16.2.2018)

Studiebarometeret: NTNU-studentene er fornøyde

NTNU-studentene er i meget stor grad enige i at de går på det studiet de helst vil gå på. De er også totalt sett fornøyde med disse studiene. (Pressemelding 5.2.2018)

Selda Ekiz hadde show under Starmusfestivalen i Trondheim i 2017.Ny vitenskapsfestival i Trondheim i 2019

NTNU vil bidra til å videreutvikle Trøndelag som kunnskapsregion og nok en gang lede an i arbeidet med å lage en ny vitenskapsfestival i Trondheim og  i 2019. (Pressemelding 1.2.2018)

Steinar Krokstad mottar prisen på vegne av HUNT.Karl Evangs pris til Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag

Karl Evangs pris for 2017 går til en av verdens største samlinger av helseopplysninger, norske HUNT.  170 doktorgrader og rundt 1700 vitenskapelige publikasjoner har så langt sett dagens lys på bakgrunn av HUNT-materialet. HUNT er en formidabel kunnskapskilde. (NTNUs intranett, 31.1.2018)

Maria Fernandino, Henrik Koch og Eugenia Melinnikova leder de tre prosjektene som har fått midler fra FRIPRO.FRIPRO Toppforskmidler til tre NTNU-prosjekter

Tre forskningsmiljøer ved NTNU får mellom 15 og 25 millioner kroner hver. Ialt 24 forskningsmiljøer er tilgodesett med midler i ordningen FRIPRO Toppforsk. (NTNUs intranett, 31.1.2018)

20 millioner til Norwegian Cyber Range ved NTNU

Landets første test- og øvingsarena for cyber- og informasjonssikkerhet på tvers av samfunnets sektorer opprettes på Gjøvik. Oppland fylkeskommune støtter etableringen av test- og øvingsarenaen Norwegian Cyber Range (NCR) med 20 millioner kroner over tre år. (NTNUs intranett, 26.1.2018)

Som en av prosjektlederne bak Virtuelle kjemiske rom er Hilde Lea Lein nå merittert.

Dette er de meritterte underviserne ved NTNU

Torsdag 25. januar ble det klart hvem av NTNUs undervisere som innvilges status som meritterte undervisere ut pilotperioden 2020. (NTNUs intranett, 25.1.2018)

Merethe Kvidal og Gunnar BovimRegjeringen bevilger penger til helhetlig campusbygging

– Unik mulighet til å skape fremtidens universitet, sier Rektor Gunnar Bovim. (Pressemelding 19.1.2018)