Hva feiret vi?

Jubileum 2010

Hva feiret vi?

NTH 15. september 1910

I 2010 var det nøyaktig hundre år siden Norges Teknisk Høiskole (NTH) ble opprettet i Trondheim - etter lang strid om hvor skolen skulle ligge. Tolv år senere ble Norges lærerhøgskole etablert i samme by.

I løpet av disse hundre årene er det utdannet titusenvis av kvinner og menn som har bidratt til å bygge det moderne Norge. I forskningsmiljøene i Trondheim ligger selve grunnlaget for vekst og nyskaping i norsk næringsliv.

I dag har de gamle høgskolene funnet sin plass innenfor Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Ingeniører, humanister, samfunnsvitere, medisinere og kunstnere arbeider sammen i et fargerikt fellesskap. Det gir NTNU en særstilling blant norske universiteter.

NTNU er også del av Kunnskapsbyen Trondheim 250 år, og det er i god europeisk tradisjon å bruke de eldste institusjonene som utgangspunkt for et jubileum. Derfor er vi også med på feiringen av Det Kongelige Norske Videnskabers Selskabs 250-årsjubileum. Selv om våre røtter går 250 år tilbake i tid, har vi valgt å fokusere på vårt eget 100-årsjubileum, slik at vi kan feire alle de sterke fagmiljøene som i dag er NTNU .

 

 

 

Les også:
NTNUs historie
-->Ta meg tIlbake til forsiden for NTNU 2010