100-årsdagen

100-årsdagen

15. september 2010 er det 100 år siden de første studentene ble immatrikulert ved Norges tekniske høgskole. Vi skal feire vår stolte fortid, vår mangfoldige nåtid og vår spennende framtid gjennom en rekke arrangementer.

 

Åpen dag for seniorer

I forbindelse med hundreårsfeiringen av NTNU inviteres seniorer til åpen dag på campus Gløshaugen.


Opplev en dag fullspekket med foredrag, omvisninger, demonstrasjoner og musikkinnslag. Programmet arrangeres i samarbeid mellom Kunnskapsbyen og NTNUs pensjonistforening.

På programmet står en serie populærvitenskapelige foredrag. Blant annet vil Ola Nordal og Mentz Indergaard fortelle om historien til NTH/NTNU. Det blir også et spektakulært vitenshow med fysiker Andreas Wahl.  Senere på dagen blir det omvisninger på Gløshaugen og i Hovedbygningen, besøk i utvalgte laboratorier og studentaktiviteter.  En bursdagslunsj inngår også i programmet. 

Oppdatert program finnes i kunnskapskalenderen: https://www.ntnu.no/kunnskapskalenderen/visid.php?id=1074


Åpen dag for 10. klassinger

I et jubileumsår skal vi feire fortid og nåtid, men vi skal også speide framover. Derfor har vi invitert 400 tiendeklassinger til NTNU. Dette blir en dag fylt med vitenskap, show, musikk, utstillinger og inspirasjon. Elevene skal få lære om studietilbud ved NTNU, de skal få innsikt i spennende forskning, og sist men ikke minst få et innblikk i studentlivet. Kanskje vil flere av disse elevene en dag bli studenter ved NTNU.

 
 

NTNUs jubileumskonferanse

Universitetenes samfunnsansvar i en globalisert verden.

Temaet belyses fra flere synsvinkler ved foredrag av
internasjonalt anerkjente forskere:
•  Professor Frans Van Vught, Nederland, Universitet i Twente
•  Dr. Sybille Reichert, Sveits, Reichert Consulting
•  Dr. Jamil Salmi, Marokko, Verdensbanken
•  Professor John Wood, Storbritannia, Imperial College

Tid: 10.00–14.30. Registrering fra kl. 09.00.
Sted: NTNU Realfagbygget, Aud. R1

Kun for inviterte gjester.


NTNUs jubileumskonsert

NTNU og Trondheim har levert talenter i verdensklasse i jazz, klassisk musikk og
kammermusikk. Med H.M. Kongen som gjest, og artister som TrondheimSolistene, Trondheim Jazzorkester, Trondheim Voices, Come Shine, Pelbo, Gjermund Larsen, Eirik Hegdal, Nils Petter Molvær, Marianne Thorsen og Arve Hendriksen kan vi garantere at dette blir en helt unik og enestående konsert. Konferaniser for jubileumskonserten er Paul Ottar Haga

Konserten er lukket for innbudne gjester og NTNUs ansatte, studenter og alumner. Informasjon om billettsalg vil bli publisert via NTNUs intranett og gjennom NTNUs alumninettverk.

Tid: 20.00–22.30
Sted: Olavshallen