100-årsfest for ansatte

Åge og Sambandet
Åge Aleksandersen trenger neppe noe nærmere introduksjon. Gjennom fire tiår har Åge vært soundtracket til generasjoner. På 100-årsfesten tar Åge med seg Sambandet og gir oss en festivalavslutning det lukter svidd av. Scene: Teltet

TrondheimSolistene
Siden NTNU-professor Bjarne Fiskum startet TromdheimSolistene i 1988 har mye skjedd. TrondheimSolistene har tatt steget opp i ypperste verdensklasse og har markert seg som et særdeles uredd og lekent ensemble som spiller alt fra klassisk til folkemusikk til rock. De har tre Grammy-nominasjoner i bagasjen og har nylig vært med NTNU på Kina-turne. På 100-års festen stiller de med fullt ensemble.
Scene: Teltet.

Bjørn Alterhaug Quintet
John Pål Inderberg (baritonsaxofon), Frode Nymo (altsaxofon), Vigleik Storaas (piano), Erik Nylander (trommer) og Bjørn Alterhaug (kontrabass). Bjørn Alterhaug Quintet består av musikere som regnes for noen av de fremste innen jazzsjangeren, og som hver for seg har gjort seg bemerket såvel nasjonalt som internasjonalt. Alle medlemmene har hatt og har nær tilknytning til Jazzlinja NTNU: John Pål og Bjørn som lærere, Vigleik både som student og lærer, og Frode og Erik som tidligere studenter ved jazzlinja. Alderssammensetningen svært så mangfoldig: 20-30-40-50-60 åringer

Ola Kvernberg
Med sin særegne stil og distinkte uttrykk har Ola Kvernberg utmerket seg som en særdeles spennende jazzfiolinist. Ola har bakgrunn fra Jazzlinja NTNU og ble i 2009 kåret til offisiell NTNU-ambassadør. Ola Kvernbergs Trio har tre CD-utgivelser bak seg og har høstet internasjonal anerkjennelse for sin musikk og sitt uttrykk. Han har også skrevet filmmusikk til flere filmer, blant annet Nord.

PELbO
Pelbo er tuba med fuzzpedal og eksploderende trommer – fremført av gutter som ser ut som de spiller hardcore, og ei karismatisk jazzsangerinne med loopbrett og blomst i håret. Denne sjangeringnorante trioen fra Jazzlinja NTNU eliminerer grensen mellom jazz og rock og vil være noe du mest sannsynligvis ikke har hørt før, men som likevel blir med deg videre. I 2009 vant bandet Young Nordic Jazz Comets og Zoom Urørt Trondheim, har siden trollbundet publikummere og anmeldere over hele landet. Pelbo består av Ine Hoem (vokal), Trond Bersu (trommer) og Kristoffer Lo (tuba).

Kirsti Huke
Kirsti Huke ble er et velkjent navn og en beundret vokalist i det norske jazzmiljøet, og stemmen hennes blir omtalt som både honningkrukke og kraftstasjon. Med full harmonisk kontroll og lekende improvisasjoner tolker hun både standardjazzlåter og rock/pop på en måte som gjør materialet tidløst og friskt samtidig – "hun har evnen til å synge slik at publikum merker at det hun synger er viktig for henne" (Adresseavisen) Kirsti Huke Quartet består av NTNU-ambassadør Steinar Raknes, en av norges mest fremtredende bassister, som har høstet mye anerkjennelse i hele verden for sitt arbeid med Urban Connection, Chick Corea, Ola Kvernberg, The Core og Shagma. Vigleik Storås samarbeider med Kirsti for første gang i dette bandet, og har lenge vært anerkjent som pianist for internasjonale storheter som Chet Baker, Warne Marsh, Karin Krogh, Jon Christensen og Terje Rypdal. Vigleik er opprinnelig fra Bergen, og har med sin egen trio vunnet Spellemannprisen to ganger. NTNU-ambassadør Erik Nylander på trommer, eneste svenske i denne kurven, er også ny i kvartetten. Alle har bakgrunn fra Jazzlinja NTNU.

S. Møller Storband
Bandet består av rundt 20 musikere, og ble dannet i de mørke gangene på Samfundet. Storbandet står for kveldens dansemusikk

Trio Tinto

Afrocadabra
Norge møter Afrika, i Trondheim! Afrocadabra spiller groovy verdensmusikk med spilleglede og trøkk. Bandet består av toppmusikere fra Kenya, Liberia og Norge. Her får du et møte spilleglede og gladmusikk. Den kenyanske musikeren Julius Charo Shutu har turnert i store deler av verden med ensemblene The National Tumbao of Kenya og The Giriama Dance Troupe. Senest i august 2006 turnerte de i Japan. Liberianske Jah er en multiinstrumentalist, som skriver låter, synger, spiller bass og keyboards. Bandets repertoar er stort sett Jahs låtmateriale, med innslag av trad. folklore fra Kenya. Alt sammen spennende arrangert av ensemblet. På trommer finner vi trommelærer ved Jazzlinja NTNU og daglig leder av Trondheim Jazzfestival, Ernst Wiggo Sandbakk. Da øvrige musikerne har også bakgrunn fra NTNU. Bli med på et spennende møte mellom norske og afrikanske musikere, på musikalsk reise i hardtswingende afrogroover, kombinert med de mest utsøkte folkemelodier fra en spennende folkemusikktradisjon. Afrocadabra består av Chillton James (vokal, bass), Hanna Paulsberg (saxofon), Julius Charo Shutu (perkusjon), Odd Steinar Albrigtsen (gitar), Thomas Torstrup (tangenter) og Ernst Wiggo Sandbakk (trommer)

Kamfest
Spennende innslag fra årets kammermusikkfestival

Dina Misund
Dina ga i vinter ut sin debut-CD "Listen". Albumet fikk strålende kritikker og debuterte på 13. plass på VG-lista. Vi befinner oss i visepopsjangeren, litt i samme stil som Katie Melua og Maria Mena. Med sin klokkeklare stemme får vi sanger som omhandler temaer som kjærlighet, savn, og ensomhet. Dette blir melankolsk, muntert og lystig på samme tid. Dina studerer til daglig på NTNU Dragvoll.

Unge musikere fra NTNU institutt for musikk
Her vil noen av instituttets lovende musikere presentere seg