Demonstrasjoner & presentasjoner

100-årsfest for ansatte

Demonstrasjoner & presentasjoner

Alle fakultet er representert med bidrag på 100-årsfesten. I tillegg til musikk, teater og utstillinger, vil flere fagmiljø demonstrere spennende prosjekter:

Håndholdt ultralydscanner
DMF demonstrerer en håndholdt ultralydscanner som i 2009 ble kåret til den 14. viktigste innovasjon i verden av Time Magazine. Teknisk Ukeblad kåret den til årets ingeniørbragd. Hvis du har lyst til å ta en kikk på dette vidunderapparatet, ta turen innom!

Slangeroboten Anna Conda
Slangeroboter. Tenk om brannslanger selv kunne krabbe frem til uhåndterlige branner. Eller om luft og rent vann kunne føres frem til personer fastklemt under bygninger etter et jordskjelv. Det er noen av utfordringene en slangerobot kan løse. Opplev slangeroboten Anna Conda utviklet ved SINTEF/NTNU på nært hold.

Hvordan gjøre det usynlige synlig? NTNUs svar på C.S.I.
Kreftflekker i et ansikt. Kokainstøv i et lasterom. Likrester på bakken: Et nytt instrument bringer fram skjulte hemmeligheter på en overflate ved hjelp av et hyperspektralkamera og en dataprojektor. Oppfinneren, Bjørn Alsberg, kaller det «PryJector». Kom å se metoden som gjør at NTNU er flere skritt foran C.S.I. fra tv!

NTNUs bidrag til norske OL-medaljer
Bevegelsesvitenskap og prosjekt i regi av olympiatoppen. Se videosnutter som viser hvordan NTNU aktivt har bidratt til å skaffe norske OL-medaljer

Virtual Campus
Se programmene som gjør det mulig for potensielle fremtidige ansatte og studenter å besøke Gløshaugen uten å være fysisk tilstede