Blodig kantinedrama på Dragvoll

Kamp mellom rivaliserende kjøkkensjefer førte i forrige uke til en serie bestialske mord i hovedkantina på Dragvoll!

Likene lå strødd som fluer på Dragvoll i forrige uke, da to rivaliserende kokker- som ved et uhell begge var blitt ansatt som kjøkkensjef ved Samskipnadens kantine - braket sammen i et drama på liv og død. Ikke bare var det en innbitt kamp om hvem som skulle ha sjefstittelen på kjøkkenet; det var minst like mye en krig om den gode smak. For hva fortjener egentlig dagens studenter - Joikakaker eller marinerte hvitløkssnegler i provencalsk rødvinspaté?

Det var hvitløkssneglene som gikk av med seieren, etter treske anslag fra den franskutdannede gourmetkokk Beate ("kall meg Beatrice!"), som ikke sjenerte seg for å ta livet av både studenter og andre i sin kamp for å nå toppen - og bli akseptert av sin franske elsker. Skylda for drapene fikk nemlig den veikro-trauste konkurrenten, hun med Joikakakene. Et rått justismord, med andre ord. I

kke mobbing

Man kan jo undres hva de egentlig mener om maten i SitS-kantinene, grunnfagsstudentene ved Drama/film/teater, når de lar Beate helle Plumbo og rottegift over tacoen og kjøttbollene - uten at de arme og etter hvert døende studenter merker noen forskjell på smaken. Men de avviser bestemt at de var ute etter å mobbe kantina da de skrev det stykket de hadde fått i oppdrag å lage fra Dragvoll-miljøet. - Det var bare sånn at vi satt i kantina og lurte på hva vi skulle finne på. Og så så vi oss rundt og begynte å snakke om hva som kanskje foregår i hodene på de som jobber der, forteller de.

Resultatet ble i alle fall et forrykende og lattervekkende seriemorddrama, der likene falt om i hurtigtogsfart - og der både Samskipnadens Piffi-krydder og forsøk på eksotiske mattilbud fikk sine spark.

- Men vi har hatt et godt samarbeid med folk i kantina. De har lånt oss alle rekvisitter og vært veldig behjelpelige. Vi har spist middag der hver dag også, vi, forsikrer studentene.

- Artig med oppmerksomhet

Julebordstida er i gang, og de ansatte i kantinene har hatt det for travelt til å gå på teater. Men Trine Foosnæs, driftssjef for alle SiTS-kantinene, tok seg tid til å bli med Universitetsavisa på siste forestilling. - Nei, jeg føler meg ikke truffet, ler Foosnæs, som moret seg storlig over stykket. - Jeg la jo merke til noen små spark, som det med den meksikanske maten. Men det er bare artig at noen bruker kantina som ramme for et drama. Fint med litt oppmerksomhet rundt arbeidsplassen vår!

- Og når kommer hvitløkssnegler på Dragvoll-menyen?

- Nei, det blir nok ikke med det første, tror jeg.




LISA OLSTAD