NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør

Teknisk ansvarlig:
Erik Prytz Reitan

 
Avdelinger legges ned

Både personaldirektør Knut Veium, forskningsdirektør Jacob Hygen og IT-sjef Stig Ole Johnsen må belage seg på å gjøre noe annet i framtida. Etter som det ikke lenger er plass til disse avdelingene i den nye organisasjonsmodellen, er det heller ikke plass til personene. Enkelte avdelinger forsvinner helt, mens andre utvides kraftig. Blant disse er Studieavdelingen og Informasjonsavdelingen. 

Det nye organisasjonskartet som viser sentraladministrasjonens oppbygging (se figur), er i følge Orgut-utredningen et organisasjonskart for framtida, en organisasjon som raskt kan omstilles og forandres.

Nedlegges

Forskningsavdelingen (FUF) har i dag 28 stillinger. 18 av disse sorterer i dag under Internasjonal avdeling i FUF og blir i sin helhet flyttet over til Studieav-delingen. De resterende 10 fordeles på fakultetene, på Informa-sjonsavdelingen, og en eller to går til den nyopprettede Plan- og utredningsavdelingen. Denne nye avdelingen blir et slags «superdepartement» som vil bestå av tre-fire-fem personer. Plan- og utredningsenheten, som det korrekte navnet blir, skal ha ansvaret for strategispørsmål og være rådgivere i forhold til universitetsledelsen.

Personalavdelingen slik vi kjenner den i dag, blir også nedlagt. I dag er det 11 ansatte i avdelingen. De fleste av disse går til den nyopprettede Organisasjons-utviklingsavdelingen.

Dette er en avdeling som skal ta brorparten av dagens IT-avdeling, mens resten av medarbeiderne flyttes ut til fakultetene. Meningen er at mer av personalbehandlingen skal flyttes til dette nivået, og den rene personalavdelingen blir dermed en saga blott.

Orgut-avdelingen

Den nyopprettede Organisasjonsutviklingsavdelingen vil i tillegg til å bli en slags permanent Orgut-avdeling, også samle kompetanse på mange områder. Mens driften av IT spres ut i hele organisasjonen på avdelings-, fakultets- og instituttnivå, vil IT-delen i Orgut-avdelingen konsentrere seg om bruk og utvikling av informasjonsteknologi for hele NTNU.Orgut-avdelingen skal også ivareta universitetets ressurser i forhold til f.eks. forhandlinger med organisasjonene.

Informasjonsavdelingen vil også bli utvidet. I dag er det 11 medarbeidere i avdelingen, Universitetsavisa inkludert. Dette antallet vil bli mer enn doblet, blant annet fordi sentralbordet ved NTNU legges under informasjonsdirektøren. I tillegg kommer et lite antall personer fra den nedlagte forskningsavdelingen, pluss den eller de som har vært «samfunnskontakter» i sentraladministrasjonen tidligere. Avdelingen skal også i større grad pleie «markedskontakt» enn hva tilfellet har vært til nå.

Det opprettes også en ny avdeling kalt Forvaltningsenheten. Denne skal ledes av assisterende universitetsdirektør, og likestillingsrådgiveren, HMS-avdelingen, forkontoret for sentraladministrasjonen og en rekke stabsfunksjoner legges dit.

Må søke på nytt

For enkelte av de avdelingene som fortsatt skal bestå, vil den nye modellen bety store omstillinger. Ikke bare skal mange nye medarbeidere på plass, men også oppgaver som før har vært ukjent, blir plassert i avdelingen. Om det viser seg at en utvidet avdeling får så mange nye oppgaver at avdelingen endrer karakter, kan ikke avdelingsdirektøren lenger ta sin jobb for gitt. I slike tilfeller skal direktørjobben utlyses, og om den nåværende direktøren fortsatt er interessert i jobben, må han søke på vanlig måte etter at stillingen er utlyst. På Kollegiets møte torsdag 19. november fortalte universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein at stillingen som informasjonsdirektør ligger an til å bli utlyst. I tillegg vil stillingen som leder for den nye Organisasjonsutviklingsavdelingen også bli utlyst. Endringene i Studieavdelingen regnes for å være så små at studiedirektøren beholder jobben uten at stillingen blir utlyst på nytt.
 

TEKST: EINAR MYRENGET
Les også: Ledelsen styrkes