Nyheter:

Kan spare millioner: - Man kan spare store beløp ved innføring av nye systemer for evaluering av offentlige byggeprosjekter. Innen
vegsektoren alene viser et forsiktig overslag at rundt 100 millioner kroner kan spares årlig på anlegg og investeringer, sier professor Ivar Horvli ved Institutt for veg- og jernbanebygging, NTNU.

Framtidas forskningsformidling: Vann, båter, bølger og vind er populært blant de yngste. Derfor er det ingen bombe at ungene fra Singsaker barnehage stortrivdes ved Marinteknisk senter.- Formidlingsvirksomhet rettet mot de yngste er nytt ved NTNU, men kanskje framtidas måte å drive forskningsformidling på, sier stipendiat Pål Lader ved Marintek.

Ledelsen har ordet: For NTNU inneholder årets statsbudsjett både gladmeldinger og skuffelser. Det positive er at opptrappingen av IT-studieplasser og utbyggingen av profesjonsstudiene i medisin og psykologi er fulgt opp. Det negative i budsjettet er den reduserte bevilgningen til Realfagbyggprosjektet.

Universitetsavisas lederartikkel: Orgut-kritikerne protesterer for all verden, men blir villig med på ferden.

- Ledelsesromantikk fra ORGUT: - Fokus må rettes inn mot å styrke fagmiljøene, ikke mot leting etter den perfekte leder. Orgut skulle virke til fettsuging av mellomledernivået ved NTNU. Men det er det motsatte man her legger opp til.

Kritisk til fakultetene: "Legg ned instituttene" sa professor Morten Levin i siste nummer av Universitetsavisa. - Tro om vi ikke burde beholde instituttene og heller legge ned fakultetene, mener styrer Helge Fiskaa ved Institutt for by- og regionplanlegging.

Spjøtvoll og Skretting inngår allianse: Emil Spjøtvoll og Kathrine Skretting erklærer seg nå som par. De støtter Orgut, de støtter hverandre, og de kan etter alt å dømme regne med nok støtte fra velgerne til at Kathrine Skretting i januar kan flytte inn der Rigmor Austgulen flytter ut.

Påbygg stoppet av statsbudsjettet: Alt var klappet og klart for et påbygg  til Realfagbygget, og den første entreprisen ligger ute til anbud. Mandag kom meldingen om at all igangsettelse av statlige nybygg er stoppet. På Lade sitter matematikerne og føler seg som dobbelt offer i et uforutsigbart spill.

Lite budsjettdramatikk: Ser vi bort fra redusert bevilgning til Realfagbygget, byr ikke statsbudsjettet for 1999 på den store dramatikk for universitetet. NTNU-ledelsen hadde fryktet det atskillig verre.

Streik torsdag 15.10: Bakgrunnen for streiken er irritasjon over forslaget om å inndra den såkalte Gro-dagen.

Stewart's corner: Les de siste tipsene om engelsk språkbruk fra Stewart Clark.
 
 


forsida  nyheter  kronikk  innspill  kultur  debatt