For stygt for Dragvoll 

For å løse de mest umiddelbare plassbehovene på Dragvoll, kjøpte NTNU pressesenteret av VM på ski. Tre millioner kroner var prislappen, ferdig oppsatt på Dragvoll.

VM-brakker

Nå har både byggesakskontoret og formannskapet i Trondheim kommune avslått søknaden om få sette opp det 800 kvadratmeter store bygget: Begrunnelse: Det er for stygt.

Det toetasjers brakkebygget ble brukt til å huse pressefolk under VM på ski, og inneholder i overkant av 50 kontorer - kontorplasser som er sårt tiltrengt på Dragvoll. Planen var å sette opp brakkene midlertidig.

Byggesakskontoret i Trond-heim avslo imidlertid søknaden fra NTNU om å få sette opp brakka på Dragvoll. Universitetet brakte saken inn for formannskapet i kommunen, men også her ble det avslag. Nå er saken anket inn for Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Om NTNU skulle ha bedre hell hos Fylkesman-nen, vil det ikke bety noe for arealsituasjonen på Dragvoll. Universitetet er allerede orientert om at behandlingstida for en slik anke er på et helt år.

- Ikke pent

Seksjonsleder ved byggesakskontoret i Trondheim kommune, Gunnar Leikvam, forteller at avslaget først og fremt er begrunnet estetisk.

- De provisoriske brakkene som ble brukt under Ski-VM, er jo ikke direkte vakre. I tillegg finnes det allerede to midlertidige bygg på Dragvoll. Og dette nye har en langt dårligere kvalitet enn de som allerede står der. Når NTNU ikke kunne gi oss et klart svar på hvor lenge den nye brakka ble stående, risikerte man at den ble mer eller mindre permanent. Det synes vi ikke noe om. Vi synes i det hele tatt at universitetet ikke skal være noen brakkeby, sier seksjonsleder Gunnar Leikvam.

Til Gløshaugen

Teknisk direktør ved NTNU, Kjell Næsje, benekter at kjøpet av brakkene var katta i sekken, og at de i stedet kan brukes på Gløshaugen - i påvente av at Realfagbygget blir ferdig.

- Planen nå er å sette opp brakkene bak geologibygget, på kanten mot Dødens dal. Plassproblemer har vi overalt, og det betyr at vi har bruk for kontorene, også på Gløshaug-en.

Seksjonsleder Gunnar Lei-kvam vil på sin side ikke gi noen forhåndsgodkjenning av Gløshaugen-alternativet, men sier at den klare tidsbegrensningen - til Realfagbygget kan tas i bruk - gjør situasjonen annerledes enn på Dragvoll.

- Dessuten er det lettere å gjemme bort et slikt bygg på Gløshaugen, sier Gunnar Leikvam.


TEKST OG FOTO: EINAR MYRENGET
forsida
flere nyheter