Mistet kontoret 
 

Mistet kontoretStudiet for økonomisk-administrative fag har 150 studenter, og er det eneste studiet ved NTNU som ikke er organisert som et eget institutt. Det eneste som bandt studentene sammen, var linjeforeninges eget kontor på Dragvoll.

Nå har studentene mistet kontoret, og den siste fellesnevneren de hadde, er borte.
Det økonomisk-administrative studium ved NTNU ble opprettet i 1987, men bare som et eget studium, ikke som et institutt. Det fireårige studiet fører fram til en cand.mag-grad, og kan bygges på med et diplom i økonomi/administrasjon. Stu-dentene tar ulike fag på mange av instituttene ved Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse (SVT), og studiets eneste overbygning er et fagstyre sammensatt av representanter fra de fagene studentene tar. I følge studentene møtes fagstyret én gang pr semester. I tillegg er det ansatt en koordinator i 50 prosent stilling. Limet som binder studentene sammen  både sosialt og faglig er linjeforeningen.

Romfordeling

Fram til for drøye 14 dager siden hadde linjeforeningen et ti kvadratmeter stort kontor i bygg 10 på Dragvoll. Den aktive foreningen arrangerte derfra sosiale sammenkomster og gjesteforelesninger. Rommet ble også brukt til kollokvierom og til møter.

- Nå blir det betydelig vanskeligere å holde studentene samlet. Når vi har mistet møteplassen, er vi redd mye av miljøet kan gå i oppløsning, sier lederen for linjeforeningen, Vegar Bøthun.

Bøthun og de andre studentene er også misfornøyd med at de ikke ble spurt før de måte flytte ut, men ble orientert ved at det hang en lapp på døra.

- Nå kan vi bare krysse fingere og håpe på at det finnes et eller annet rom for oss. Å ha et eget treffsted er avgjørende for om vi greier å holde liv i linjeforeningen, sier Vegar Bøthun.

Tapende part

- Har studentene grunn til å tro at dere finner et annet rom til dem, førstekonsulent Odd Meland ved SVT-fakultetet?

- Nei, dessverre, ikke i denne omgang. Nå venter vi på at Historisk-filosofisk fakultet skal gå gjennom sine lokaler, og skulle det dukke opp et ledig rom der, vil vi selvsagt gå inn for at linjeforeningen for øk/adm får dette rommet. Men med arealsituasjonen slik den er på Dragvoll, er det ikke mye håp. Egentlig står valget mellom å nekte eksternfinasierte stipendiater kontorer eller å nekte nyansatte kontorer - eller å nekte linjeforeningen kontor. Og da blir linjeforeningen den tapende part. Dessverre, sier Odd Meland.


TEKST: EINAR MYRENGET
FOTO: LARS K. IVERSEN
Hovedsida
flere nyheter