Innspill:
 

Ledelsen har ordet: - Utdanningssøkende ungdom skal rustes for årene som kommer. Og de skal tilegne seg forståelse for faglige utviklingstrekk med rot i årene som gikk. Fremtiden blir ingen geometrisk utvidelse av nåtiden. Langvarige repetisjonsøvelser i studietilbudet kan derfor gi irrelevante kandidater, skriver prorektor Rigmor Austgulen.

Universitetsavisas lederartikkel: - Svaret er IT, hva var spørsmålet? En arbeidsgruppe som har utedet hvordan informasjonsflyten og saksbehandlingen innen NTNU kan bedres, har nylig levert sin andre og siste rapport til ORGUT. "Intranett" er gruppas oppskrift på smøremiddel for en knirkete universitetsorganisme, skriver Informasjonsavdelingens avdelingsleder, Jan Erik Kaarø.

Replikk: - For andre året på rad ser vi at noen studietilbud på Gløshaugen får meget stor søkning, og må avvise kvalifiserte søkere, mens andre har altfor liten søkning og nærmest er åpne studier med ledige plasser. Professor Christian Thaulow ved Institutt for maskinkonstruksjon og materialteknikk skriver om dette i sin replikk.

Synspunkt: - Kan kompetanse flyttes til Trondheim? Kan Trondheim tilby kompetanse innen finans og økonomi? Dette har på en merkelig måte blitt sentrale spørsmål i debatten om bankfusjon mellom Fokus Bank, Postbanken og Kredittkassen, skriver nestleder i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité, Arne Lyngstad (KrF).


forsida  nyheter  kronikk  innspill  kultur  debatt