Universitetsavisa - 
Nyheter:
 
65 prosent strøk i fysikk: - Den videregående skolen bedrar realfagselevene. Kunnskapene i fysikk og matematikk holder ikke mål når de kommer hit for å studere, sier
professor Svein Sigmond (bildet)  ved Fakultet for fysikk, informatikk og matematikk.

Barneidretten ekskluderer: Den organiserte barneidretten er verdimessig tilpasset de motorisk flinke og konkurranseorienterte, og ekskluderer de barna som kanskje
trenger den mest. Så er da også frafallet stort. Idrettsforskere ved NTNU er splittet i synet på om barn i det hele tatt har særlig bruk for institusjonaliserte og voksenstyrte idrettstilbud.

Teleavtale skal spare millioner: En avtale som nylig er inngått mellom NTNU og Telenor Bedrift, skal gi universitetet årlige besparelser på rundt 5 millioner kroner - rett i
fakultetskassene. Etter hvert kan muligens avtalen gi NTNU-ansatte lavere telefonregninger også privat.

Årets grønneste hoser: Norsk næringsliv ansetter hvert år hundrevis av nye sivilingeniører. Og for niende gang arrangerer studentene på Gløshaugen nå næringslivsdager, der norske bedrifter kan gjøre sine hoser grønne for de snart ferdige sivilingeniørene. Nytt av året er en imponerende, studentprodusert bedriftsguide.

Ledelsen har ordet:  Studentsamskipnaden fyller 50 år. Les hva rektor Emil Spjøtvoll skriver i anledningen.

Studenter tegner et universitet: 1000 ferske studenter ble møtt av en dramatisk utfordring da de ankom NTNU i forrige uke. Representanter for Altund - studentgruppa for alternativ undervisning - sto klar og «værsågod - tegn det utopiske universitet med egne ord. Dere har tre kvarter.»

Dataavtale: En ny avtale foreligger mellom NTNU og fire bedrifter om levering av framtidig datautstyr. Avtalen er verdt rundt 50 millioner kroner.

Informasjonskrisen er blitt tillitskrise: - Etter Tsjernobyl-katastrofen ville våre myndigheter verne befolkningen ved å holde tilbake informasjon, men folk ble mistenksommme og mistet tillit til myndighetene, sier medieforskeren Soilikki Vettenranta ved NTNU.

Fra Armenia til Trøndelag: Et armensk regjeringsmedlem studerer trøndersk helsevesen og medisinerutdanning.

Ukritisk informasjonssøking: - Vi ser mye ukritisk infosøking ved NTNU. Lærerstaben er ikke flink nok til å motivere studentene til gode arbeidsvaner når det gjelder informasjonssøking. Ofte går de selv foran som dårlige eksempler, sier fungerende biblioteksdirektør Ingar Lomheim.

Valg 98: Det er sju uker igjen til valget. Men foreløpig har ingen flere kandidater meldt seg.

NTNU-studenter virus-undersøkes: Forekomsten av Humant Papilloma virus blant kvinnelige NTNU-studenter skal nå kartlegges. Undersøkelsen kan bidra til
å redusere risikoen? for å få livmorhalskreft.

Stewart's corner: Les hvilke tips du kan få fra Stewart denne gangen.



forsida  nyheter  kronikk  innspill  kultur  debatt