NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør
Anne Katharine Dahl

Redaktør:
Jan Erik Kaarø

Teknisk ansvarlig: 
Even Gran

 

Flere nybygg på Dragvoll og Gløshaugen:
Byggeboomen ved NTNU fortsetter

Bygg 11 på Dragvoll står snart ferdig, og Bygg 12 og 14 kommer. Samtidig planlegges det et nytt undervisningsbygg på Gløshaugen. Primus byggemotor er universitetets tidligere direktør Tor H Johansen.


Denne fotomontasjen viser hvordan den nye etasjen på Lerkendalbygget vil bli seende ut.

Bygg 11 på Dragvoll blir et undervisningsbygg som inneholder et auditorium med 350 plasser, seminarrom og grupperom.

- Dette er et prosjekt som var tenkt å bli ferdig for flere år siden, finansiert med midler fra UNITs budsjett, sier Johansen. Bakgrunnen for prosjektet var den store studenttilstrømningen til daværende AVH. Det skulle bygges et stort auditorium, seminarrom, grupperom og kontorer.

- KUF hadde problemer med å ta en beslutning, og ga klarsignal til byggestart først i fjor, og da for et redusert prosjekt. Øverste etasje (nivå fem) var tatt bort. Det ville være urasjonelt, dumt og kostnadskrevende å bygge denne etasjen i ettertid, sier Johansen.

Teknisk avdeling innhentet derfor pristilbud hos entreprenørene for bygging med en gang. Etter forhandlinger viste det seg at man klarte å finansiere hele prosjektet innenfor en ramme på 25 millioner kroner. Den øverste etasjen blir i denne omgang ikke innredet, men inngår i arealet som Psykologisk institutt får når dette fagmiljøet flytter fra Dragvoll fra Lade.

Av Tore Oksholen

Flere nybygg på Dragvoll

Areal: 8 000-8 500 kvadratmeter
Ferdig: Mai 2003 (anslagsvis)

Kollegiet har tidligere vedtatt at NTNUs aktiviteter skal samles på Dragvoll og i Gløshaugområdet. Som et ledd i denne strategien har Teknisk avdeling sammen med SVT-fakultetet og Psykologisk institutt startet arbeidet med å utarbeide et romprogram for Psykologisk institutt med sikte på å flytte til Dragvoll. På nåværende tidspunkt arbeides det med en arealplan som innebærer at det på Dragvoll reises to nye moduler, Bygg 12 og bygg 14. Dette arealet, samt den øverste etasjen (nivå fem), i bygg 11 antas å være tilstrekkelig til å dekke instituttets arealbehov. Programmeringsarbeidet vil fortsette utover høsten i år.
- Dette prosjektet er fremmet for KUF, og det er å håpe at prosjektet vil bli omtalt i statsbudsjettet for 2001 som fremlegges i oktober. Det er vanskelig å si noe sikkert om fremdrift på nåværende tidspunkt, da dette avhenger av KUFs vurdering av prosjektet, sier Johansen.

Påbygging av Byggteknisk (Lerkendalbygget)

Areal: 2000 kvadratmeter
Ferdig: Mai 2001

Det er ennå ikke endelig vedtatt å sette av midler til prosjektet, som fra NTNUs side er klargjort til byggestart. Planen er å gi Lerkendalbygget en ekstra etasje. Det er Byggfakultetet som er pådriver, i nært samarbeid med NTNUs sentrale ledelse. Påbygget vil samle fakultetets virksomhet innen bygg-og miljøteknikk i det nye bygget. Fakultetets virksomhet er i dag spredt over hele Gløshaugen. Påbyggingen er en del av romprogrammet for realfagprosjektet. Endelig beslutning om byggestart blir forhåpentligvis tatt innen utgangen av året.

Undervisningsbygg på Gløshaugen

Areal: 4 500-5 000 kvadratmeter
Ferdig: August 2002

Tapir ønsker å flytte sin bokhandel fra Gamle Kjemi til 2.etasje i søndre lavblokk. Det har vært sett på flere alternativer som kan oppfylle Tapirs ønske, samtidig som NTNU ikke skal miste sentralt plasserte undervisningsarealer. Det blir reist et undervisningsbygg på en tomt mellom Metallurgens smeltehall og Strømningsteknisk laboratorium, en tomt som i dag benyttes til parkering (P-15). Dette bygget får fem etasjer og kjeller, hvor første etasje disponeres av Arkitektfakultetet til verkstedformål. Andre etasje får Elektroavdelingen som erstatning for laboratoriearealene i Elgesetergate 10. De tre øverste etasjene går til IT-arbeidsplasser for studenter.

Transportsentralen

Areal: 2000 kvadratmeter
Ferdig: Mai 2001

I forbindelse med salg av området Vollabakken/Korsgata til Studentsamskipnaden skulle Samskipnaden bygge en Transportsentral hvor aktivitetene i Vollabakken og postsentralen, som i dag ligger i Hovedbygningen, skulle få nye arealer. Teknisk avdeling har ansvaret for byggesaken. Byggearbeidene vil bli utført av en totalentreprenør og starter i midten av oktober i år. Anlegget skal være ferdig i begynnelsen av mai 2001. Bygget vil bli på nesten 2 000 kvadratmeter, og skal etter planen koste 11 millioner kroner.