Universitetsavisa - 
Nyheter:

Universitetsavisas lederartikkel: «Her er NTNU» Den som skal lage «den store forteljinga» om NTNU, gjer ikkje det ein gong for alle. Ein tidlegare rektor har sagt at ved NTNU er det 3200 tilsette med kvar si meining - og halvparten skifter meining heile tida. Dersom alle skulle få med sin versjon, måtte det trykkast mange variantar.

Ledelsen har ordet: Hvor går NTNU? Umiddelbart etter at det nåværende Kollegium var på plass i mai 1996, innledet det en diskusjon med sikte på å avklare NTNUs egenart og rolle som grunnlag for planlegging av universitetets utvikling fremover.

Synspunkt fra Lars Haltbrekken: Jo visst nytter det! Nitti-tallets største miljøslag er kanskje over. Takket være biskoper, tusenvis av miljøvernere, bestemødre, fagforeningsledere og mange, mange andre ser det nå ut til at det ikke blir noe av planene om å bygge to forurensende gasskraftverk på Vestlandet

Replikk av Gudmund Stang: Å kaste barnet ut med badevannet. Vårt universitetet har tatt fatt på en omfattende reform av sin styringsstruktur. Når denne prosessen ble igangsatt, var det for å forenkle en tung administrativ saksgang. Det ble for mange møter, det lå for mye papir i våre posthyller.

NTNU anbefales av folk flest. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitetet anbefales framfor andre norske universiteter når det gjelder teknologi- og datastudier. Dette viser en sammenliknende profilundersøkelse gjort av Norfakta for NTNU.  Når det gjelder samfunnsvitenskapelige og humanistiske fag, er bildet ikke like lyst. Både Oslo, Bergen og Tromsø gjør det bedre enn NTNU på disse feltene.  - Rapporten har svært liten bruksverdi, mener prodekanus ved SVT-fakultetet, professor Britt Dale.
                                                                                                                                         Samskipnaden sier opp studenter. Klostergata 56 med sine 63 studenter skal tømmes. Det ligger mer penger i å leie ut hele bygget til RiT 2000. Velferdstingets leder, Tiril Gossé Thompson, mener at Student-samskipnaden svikter sin oppgave.
                                                                                                                                        Austgulen tar ikke gjenvalg. Prorektor Rigmor Austgulen sier nei takk til en ny periode i Hovedbygget på Gløshaugen. Og det skyldes på ingen måte at hun har hatt vansker i samar-beidet med rektor. Tvert imot, Austgulen er full av lovord når hun omtaler Emil Spjøtvoll.
                                                                                                                                        Brølapene dominerer. - Familiens forfall er blant de heteste forskningstemaene i USA akkurat nå. Og det er de som brøler høyest om moralen, som får flest forskningsmidler, forteller Kari Moxnes etter ett år ved universitetet i Wisconsin.

Universitetsavisa banker på hos:  Jan Hovind, yrke: Malermester, alder: 52 år, Bor: Enebolig Klæbu, Ansatt: I Driftsavdelingen på Gløshaugen i 13 år, Fritid: Hytte på Håen, bobil.

Blir Aagård erstattet? NTNUs likestillingsrådgiver tar ett års permisjon, og fortsatt vet ingen om det settes inn vikar.

Spjøtvoll etter Orgut-møtene: - Håpet på åpnere holdning. NTNU-rektor Emil Spjøtvoll og Orgut ble utsatt for hard kritikk under de to folkemøtene på Dragvoll og Gløshaugen nylig, hvor forslaget til omorganisering ble presentert. Spesielt ble forslaget til ny instituttmodell utsatt for flengende angrep.

Oversetter for forskerne. - Vitenskapelig stoff er vanskelig å oversette, men spennende og morsomt, sier translatør som har funnet sin nisje: forsker-Norge.

Verdikommisjonen: De tomme tønners retorikk? Dårlig luft i lokalet får ta en del av skylda for at debatten aldri fikk luft under vingene daTrøndersosiologene satte Verdikommisjonen under kritisk søkelys forrige torsdag.

Transistoren, informasjonsteknologiens atom, er femti år. Transistorens fødselsdag regnes som lille julaften 1947; den hadde altså nylig femtiårsdag. Oppfinnerne ante neppe at dette også var begynnelsen til informasjonsteknologiens æra. Viktige trekk av historien fram til i dag skisseres i denne kronikken. Det sannsynliggjøres at utviklingen fram mot år 2010 fortsatt preges av eksponensiell vekst, noe som vil gi oss en økning av ytelsen til en mikroprosessor på 1000-10000 ganger. Vi kan bare spekulere på hva dette kan gi av samfunnsomveltninger.

Det kristne Norge - et stammesamfunn. Det religiøse Norge er et stammesamfunn, der frontene er harde og der det gjelder å finne sin gruppe å identifisere seg med. Slik beskriver religionsforsker Gustav Erik Karlsaune norsk religiøsitet. Neppe noe annet land kan vise til en slik mangfoldighet av selvstendige grupperinger innenfor kirken som de norske, lavkirkelige organisasjonene. Her er en sann flora av foreninger og forbund: Det norske lutherske indremisjonsselskap og Norsk luthersk misjonssamband er blant de mektigste organisasjonene. En annen er Det vestlandske indremisjonsforbund, som driver sin egen dagsavis - Dagen. Størst antall medlemmer har imidlertid Det norske misjonsselskap.
 
Stewarts Corner



forsida  nyheter  kronikk  innspill  kultur  debatt