Universitetsavisa -
Debattsider

Når store ord flyr forbi. Noen kommentarer til ORGUTs organisasjonsprosjekt. Etter at innstillingen fra det såkalte Organisasjonsprosjektet er blitt kjent, har det utløst til dels heftig ordveksling på NTNU. Denne debatten er i ferd med å bli konstruert som et skisma mellom «tradisjonalister» og «modernister».

Kan genmat dyrkes økologisk? I Universitetsavisa nr. 10 for 4, juni er dagleg leiar Emil Mohr i Debio ute og gjer merksam på at det er forbode i følgje regelverket å dyrke genmat økologisk. Men dette var vi som står bak prosjektet, fullt klar over da vi søkte NTNU om støtte til eit fleirfagleg prosjekt på dette tema.

Nei til humaniora i tabloidformat! I et intervju i Universitetsavisa nr. 10 1998, hever Sintef-direktør Roar Arntzen fanen i en kamp mot har det han kaller «de
humboldtske ideer.» Det er ikke samfunnsøkonomisk nyttig at forskernes «nysgjerrighet» skal styre hvilken retning forskning og vitenskap skal ta.

ORGUT - harmoni eller dissonans for Musikkonservatoriet? Jeg vil peke på mulige konsekvenser av ORGUT for profesjonsutdanninger ved NTNU, som f.eks. Musikkonservatoriet, og på de spesielle behov for organisering og ledelse kunstnerutdanninger har i forhold til sin egenart. Til syvende og sist handler organisering og ledelse om selve eksistensgrunnlaget for denne type utdanning.

Sikkerhet på sokkelen? I universitetsavisa nr 10, 1998 er det et intervju med Arnfinn Jenssen om manglende samarbeid innenfor norsk forskning. Det henvises spesifikt
til prosjektet Sikkerhet på Sokkelen. Undertegnede ledet dette prosjektet de tre siste årene fra 1980 til 1983.

«Historiske egenskaper» At Ramberg som prosjektleder for «Jenter og data» i forrige UA forsvarer prosjektet, er forståelig og naturlig. For å presisere: Det er ikke «Jenter og data» som sådan som er interessant, men det bakteppet av halvkvedete utsagn som synes å prege kjønnsforståelse i dagens samfunn. Et nylig eksempel er statsråd Hauglands angivelige utsagn om «menns grådighetskultur».



forsida  nyheter  kronikk  innspill  kultur  debatt