NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør
Anne Katharine Dahl

Redaktør:
Tore Oksholen
 

Teknisk ansvarlig: 
Kenneth Aar

 

Da NTNU
sto på hodet...

Det hersket unntakstilstand på deler av Gløshaugen da Realfagbygget ble offisielt åpnet 31. mai. NTNUs infor-
masjonsenhet sto ansvarlig.

Responsen i ettertid synes unison: Arrangementet var en dundrende suksess.

Åse Sjømæling ved Informasjonsenheten, Seksjon for samfunnskontakt, var prosjektleder for den offisielle delen av åpningsarrangementet. Det er en noe utmattet infomedarbeider vi nå snakker med, en liten uke etter realfesten. Sjømæling har jobbet utelukkende med dette arrangementet de siste 4-5 månedene. Maisola har hun sett lite til - kvelder og helger har gått med til forberedelsene.

Men reaksjonene fra publikum, så vel som det fremmøtte pressekorpset, peker i én retning: veldig bra.

- Jeg er veldig fornøyd. Vi har fått svært positive tilbakemeldinger. Det har hersket en dugnadsånd som har vært inspirerende for oss alle, sier hun

NTNU hadde leid inn profesjonelle krefter til å sy sammen forestillingen. Det var leid inn regissør, koreograf og lysdesigner, som har jobbet tett sammen med TrondheimSolistene - så vel som skuespillere og dansere, som begge består av studenter ved NTNU.

Hvordan kjennes det nå?

- Jeg er lettet - og så håper jeg å få litt mer fritid.

Åpningen - fra minutt til minutt

HM Kong Harald V ankom Realfagbygget presis klokka 10.19 onsdag formiddag. Kongen ble tatt i mot av blant andre NTNU-rektor Emil Spjøtvoll.

Umiddelbart etterpå satte han i gang en lyd- og lysinstallasjon laget spesielt for Realfagbygget av Carl Nesjar og Arne Nordheim.

Ved siden av kunstneriske innslag ved TrondheimSolistene og NTNUI Dans, bidro Studentersamfundets Interne Teater til historisk og humoristisk underholdning. Teatertruppen presenterte tablåer fra Stortingets behandling for nøyaktig 100 år siden, da lokaliseringen av Norges Tekniske Høgskole ble valgt. Publikum fikk blant annet vite at redselen for hvordan lyset, eller mangelen på sådan, skulle påvirke de unge menn, for mange bekymrede stortingsrepresentanter var et vesentlig argument mot å velge Trondhjem som sted for den nye høgskolen.

Adm. dir Halvor Stormoen i Statsbygg overleverte så den symbolske nøkkelen til bygget.

Statsråd Trond Giske i KUF uttrykte håp om at det nye bygget skal innebære en ny giv for realfagene.

Rektor Spjøtvoll benyttet på sin side anledningen til å framheve blant andre de tidligere rektorene Rolf Lenschow og Karsten Jakobsen, samt tidligere universitetsdirektør Tor H. Johansen, som sentrale pådrivere i prosessen som førte til at bygget ble en realitet. HM Kongen startet så husets puls, en liten datamaskin tilhørerne ble utstyrt med ved ankomst. Datamaskinen var utformet som et liten oval figur, og disse kommuniserte med hverandre via infrarøde signaler. Etter at Hans Majestet hadde trykket på knappen, begynte straks hundre små hjerter å pulsere rødt omkring i salen.