Universitetsavisa - 
Nyheter:

Restaurering har skadet Nidarosdomen. Forvitring og annen nedbryting herjer stygt med Norges nasjonalhelligdom, Nidarosdomen. De gotiske konstruksjonene mangler stabilitet, sprekkdannelser oppstår, og rett som det er løsner større og mindre steinbiter både inne i og utenfor katedralen.

Søker  ventet to år på svar. Forsker Odd Terje Sandlund søkte stilling som professor II ved KB-fakultetet den 29. mai i 1996. For en uke siden fikk Sandlund vite at professoratet er stilt «i bero». Brevet kom som en respons på at han selv hadde skrevet og gratulert NTNU med toårsdagen for behandlingen av hans søknad. KB-fakultetet på side side beklager den trege behandlingen.

En «oppvigler» tar permisjon. Likestillingsrådgiver Ingunn Aagård tar permisjon fra stillingen fra 1. august for å bli rektor ved Stranda ungdomsskole på Sunnmøre. Universitetsledelsen har fortsatt under vurdering om det skal tilsettes en vikar.

Vil nedlegge instituttstyrene. Instituttstyrere bør ikke lenger velges, men ansettes på åremål. De bør dessuten få en lønnsøkning på 50-100 000 kroner året, mener det Orgut-utvalget som steller med «Ansvars- og arbeidsfordeling ved NTNU». Det foreslår også at instituttstyrene rett og slett legges ned. Utvalget som kommer med såvidt revolusjonerende forslag, er direkte knyttet opp mot Orguts styringsgruppe. Det er derfor grunn til å tro at ideene er sanksjonert på høyeste hold, og at man kan vente seg relativt store omveltninger i instituttstrukturen.

Trangt nåløye. Det kom inn hele 128 søknader til NTNUs program for tverrfaglig forskning, og 62 av 68 institutter var representert i søknadsbunken. Det var imidlertid bare ti prosent av søknadene som passerte nåløyet ved første til-deling.

Universitetets festmøte 15. mai - Rektors tale

Hjerneforskning. NTNU har valgt å satse ekstra på hjerneforskning i årene som kommer. Nå arbeider en gruppe forskere fra svært ulike fagmiljøer med å etablere et tverrfaglig forskningsmiljø.

4,5 mill. til NTNU. Regjeringa fremmer i revidert nasjonalbudsjett en tiltakspakke til universiteter og høgskoler på 40 millioner kroner for 1998. Av dette er 4,5 millioner øremerket tiltak ved NTNU. Pengene skal gå til investeringer i utstyr ved medisinerutdanninga.

Idrettsbygget snart ferdig. To håndballbaner, et velutstyrt treningssenter og en gedigen klatrevegg over tre etasjer. Dette er litt av hva det nye Idrettsbygget på Dragvoll byr på når studiene starter til høsten.

For muslimen er handling viktigst. Med om lag 50 000 tilhengere her i landet har islam blitt Norges nest største trossamfunn. Bør vi være skremt av muslimenes fremmarsj? Allah er det arabiske navnet på Gud - den samme Gud som muslimer, jøder og kristne tror på. De fleste av profetene som nevnes i Koranen, er også kjent fra bibelhistorien. Adam i paradiset, Ibrahim (Abraham) og Jesus er blant dem. Men Muhammed var muslimenes største profet og den som grunnla islam.

- Ufin behandling av Student-TV. Student-TV mister den økonomiske støtten fra Studentsamskipnaden i Trøndelag (SiT).
- De har behandlet oss ufint, hevder avtroppende redaktør i Student-TV, Andreas Heimdal. Mens Velferdstingets leder Tiril Thompson varsler at en undersøkelse om Student-TVs eventuelle popularitet vil bli gjennomført til høsten.

Program for tverrfaglig forskning: Hard konkurranse - høy kvalitet. Under ti prosent av søkerne til NTNUs program for tverrfaglig forskning passerte nåløyet ved første tildeling. Oppslutningen har vært svært god. Det sentrale forskningsutvalg, SFU, offentliggjorde nylig prosjektene som er tilgodesett med tverrfaglige forskningsmidler i denne runden. Ny tildeling vil bli foretatt om et halvår.

Stewarts Corner



forsida  nyheter  kronikk  innspill  kultur  debatt