NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet  
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør Kåre Kongsnes  

Teknisk ansvarlig:  
Erik Prytz Reitan

 
Samarbeidskomiteen nedlegges  
   
Samarbeidskomiteen har i snart 50 år bestått av ledere fra høgskolen/universitetet og fra nærings- og samfunnsliv. Den har røtter tilbake til 1930-tallet som «NTHs venner». Nedleggelsen er del av Orgut-prosessen, og komiteen opphører i juni. 

Dagens form er som den var i 1950, da den ble startet på initiativ fra «NTHs venner». Komiteen har siden fungert som et nettverk mellom universitetets ledelse og omverdenen. Ved opprettelsen av NTNU ble komiteen videreført. I den forbindelse ble medlemslisten revidert, og to nye medlemmer ble tatt inn som en tilpasning til den nye universitetsmodellen. 
Komiteens medlemmer har kunnet bedrive uforpliktende høyttenking i den forstand at deres ytringer blir oppfattet som personlige meninger og tanker ut fra innsikt, kompetanse og erfaring, og at de ikke har deltatt som offisielle representanter for den organisasjon/bedrift vedkommende kommer fra - i følge Kollegiets saksnotat. 

- Rådgivende 

Rektor Emil Spjøtvoll er det nåværende medlemmet med lengst fartstid.- Representantene fra nærings- og samfunnsliv har vært et viktig kontaktnett, som har hjulpet oss. Med sine perspektiver utenfra, har de gitt innspill på NTNUs virksomhet, som Orgut og strategiplaner osv. 
Spjøtvoll framhever også at komiteen har bidratt med innsikt om styring av større organisasjoner, og hvordan saklig uenighet kan håndteres. Ved ulike oppfatninger rundt enkeltsaker har man diskutert hvordan slike saker kan løses. Komiteen har også vært veldig nyttig i konkrete spørsmål, og gikk for eksempel aktivt inn for få godkjent etableringen av Teknisk design.  
  

- Har vært nyttig 

- Samarbeidskomiteen har vært nyttig, og kollegiet bør jo med jevne mellomrom tenke høyt om egen virksomhet. Dimensjonen der utenforstående har sett på oss, blir tatt med videre i en viss grad - med eksterne medlemmer i fakultetsstyrene. Samarbeidskomiteens eksterne medlemmer har sagt seg villige til å stille opp i andre fora for NTNU, i den grad vi finner det interessant.  
Dagens medlemmer av Samarbeidskomiteen er Eivald M.Q. Røren - direktør i Det Norske Veritas (leder), Tor Andersen - avdelingsleder i LO, Jan Brockmann - direktør ved Museet for samtidskunst, Inger Lise Gjørv - fylkesmann, Kjell Grue - direktør NHO, Ole P. Håkonsen - Telenor, Frøydis Langmark - instituttoverlege, Ragnhild Solberg - ass. direktør i Norsk Hydro og Idar Ulstein - konsernsjef. 
De faste representantene er, foruten rektor og prorektor,  
representaner fra Sintef og Studenttinget.  
Kristin Schei er rådgiver og sekretær. 
    

TEKST: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN