NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet  
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør Kåre Kongsnes  

Teknisk ansvarlig:  
Erik Prytz Reitan

 
ISFIT for femte gang 
   
Det er ikke ofte Universitetsavisa kjenner seg nødet til å bibringe tekstreklame, men denne gangen gjør vi et unntak. 

Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim går nå av stabelen for femte gang. Siden den første festivalen ble arrangert i 1990, har den vokst til å bli et landemerke for NTNU. ISFiT blir ikke lagt så godt merke til i den daglige profilering av universitetet - men spør man studenter utenfor landets grenser om de forbinder Trondheim med noe konkret, ligger festivalnavnet godt an. UKA, Kursdagene m.m. er vel og bra, men ISFiT er intet mindre enn en global festival. 

Fire hundre studenter fra til sammen ett hundre nasjoner tilbringer nå ei uke sammen i denne subarktiske byen for å sette hverandre i stevne over emnet «konfliktløsing.» Det er verdt å legge merke til. Vel kan de noe eldre og noe mer kyniske i blant oss fristes til å trekke ørlite på smilebåndet når unge idealister taler opprømt om å legge jøder og palestinere inn på samme koie og fortelle om hvor bra alt blir bare man blir kjent med hverandre: Det var dette med de strukturelle konflikter da… 

På den annen side: Det kan heller ikke være til skade at unge mennesker på hver sine sider av frontlinjene snakker med hverandre. Interessant vil vi også tro det er å sette seg inn i andres konflikter og se om konfliktenes anatomi er så ulik når alt kommer til alt. 

Det er dugnadsinnsatsen fra rundt 300 studenter som gjør årets arrangement mulig. Vi finner det prisverdig at slike løft fremdeles lar seg realisere gjennom studentidealisme. Derimot er det mindre hyggelig man ved festivalstart fortsatt mangler husrom til nær halvparten av de gjestende studentene. 

Hvorom allting er - med det omfang og omdømme ISFiT nå har fått, ønsker vi både funksjonærer og deltakere lykke til. 
     

TO