NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør

Teknisk ansvarlig:
Erik Prytz Reitan

 
- men nesten ingen vil på røykesluttkurs

Hvis gjennomsnittet for normalbefolkningen kan overføres på NTNU, har universitetet noe slikt som tusen røykere blant sine ansatte. Da HMS-avdelingen annonserte røykeavvenningskurs i fjor høst, var det bare fire som meldte seg på. Nå har det igjen vært utlyst nytt kurs. Antall påmeldte: ingen.

- Det var ikke så svært overraskende, sier bedriftssykepleier og kursleder Anne Beth Holte, som har erfaring fra flere røykeavvenningskurs i andre bedrifter. - Det pleier aldri være særlig mange. Men ganske mange slutter på egen hånd. Det er atskillige NTNU-ere som gjorde det etter at innedørsforbudet trådte i kraft; det har jeg fått flere meldinger om.

Gruppepresset er likevel ofte det som skal til for at en ihuga røyker klarer å si endelig farvel til lasten, og slike kurs kan skilte med en seiersprosent på rundt 50 ett år etter kursstart. Holte påpeker imidlertid at det er ingen grunn til å fortvile om man skulle sprekke. - Det er påvist at hver gang du prøver å slutte, er sjansen større enn sist for at du klarer det, trøster hun.

Og siste tog har ikke gått: Første tirsdag etter påske legger Holte trøstig i vei med nytt avvenningskurs. Det vil koste 500 kroner å delta, men pengene får du igjen om du fortsatt er røykfri om ett år. Kurset vil bli annonsert på Nettopp-sidene.
   
   
Les også: Gikk på kurs - ble røykfri