NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet 
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør Kåre Kongsnes 

Teknisk ansvarlig: 
Erik Prytz Reitan

 
Trøste og bære! 

Universitetsavisa nr 1 1999 inneholder mange oppslag - bl.a. om utenlandske universiteter som fester grepet om Norge, budsjettkutt, tanker fra en utgått instituttbestyrer - som alle tyder på at framtidige medarbeidere ved NTNU vil stilles overfor store utfordringer som må løses i fellesskap. 

Så fanges oppmerksomheten av uttalelser fra en innleid ORGUT-konsulent på seminar for nyvalgte instituttledere. Konsulenten «erklærte omsvøpsløst at en leders lojalitet går oppover og bare oppover» ..... «at i forhold til en underordnet skal ikke en leder føle lojalitet, men tillit» mens - og merk dette, grasrotprofessorer - «at det er irrelevant om de underordnede har tillit til sjefen». 

«Trøste og bære» var det svakeste av de uttrykk som falt meg inn. Her har jeg for ikke lenge siden lyttet til en meget respektert universitetspresident som i sin forelesningsserie om organisasjoner for framtidige amerikanske ledere hevdet at virkelig autoritet tildeles en leder fra hans/hennes underordnede, og ellers stiller spørsmål ved mange trekk ved tradisjonell amerikansk lederstil. Denne preges jo bl.a. av nettopp slike prinsipper som ORGUT-konsulenten framførte - som overskrifter i herværende aviser rapporterer noen konsekvenser av: 

«Suit/Business group says employers have right to lie» - også rett opp i ansiktet på en ansatt som f.eks. stiller et direkte spørsmål om sin jobbstatus og framtid i bedriften. 

Selvsagt skal NTNU hente impulser utenfra for å bli bedre både faglig og administrativt. Ingen systemer kan forbedre seg selv uten slike impulser. Men hent dem ikke fra USAs multinasjonale konsern som måler velstand og lykke etter New York-børsens index. Gjør vi det, blir neste trinn å ansette vitenskapelige og andre medarbeidere på åremål og med en ikke alt for lang oppsigelsestid i perioden. Da går det kanskje ikke så lenge før vi kan lese noe liknende som dette også i norske aviser: «Deborah» - he said «you're such a good worker. Everywhere we've sent you, you've done good work. But we don't need you anymore. This is your last day.» 

Framtidens NTNU-professorer skal altså - også på et anerkjent internasjonalt nivå - utføre tverrfaglig kreativ grunnforskning og konstruktiv samfunnnskritisk analyse, være inspirerende pedagoger og effektive pengeinnsamlere, alt dette uten tillit til sine nærmeste overordnede ledere fordi slik tillit er irrelevant for dem - deres lojalitet går jo bare oppover. Hadde det enda vært til Vår Herre - men jeg er redd den stopper i Departementet. 

At det går an - å foreslå noe slikt. 

Vennlig hilsen 
Asbjørn Aune 
pr Blacksburg, USA