NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør

Teknisk ansvarlig:
Erik Prytz Reitan

 
Mer kunnskap fra Videnskabsselskabet

DKNVS-prosjektet «Byen, bygdene og kunnskapen» skal ruste oss for et nytt årtusen. 

Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab (DKNVS) sitt publikumsprosjekt «Byen, elven og kunnskapen» var en gedigen suksess, der tusenvis av trondhjemmere deltok ved ekskursjoner, byvandringer og foredrag med både natur- og kulturhistorisk innhold.

Prosjektet var en markering av Trondheims tusenårsjubileum, og nå er det selskapet selv som skal jubilere. Snart går DKNVS - som ble opprettet i 1760 - inn i sitt fjerde århundre og sitt annet årtusen, og det skal ikke gå upåaktet hen. Selskapets nye jubileumsgave til publikum er allerede pakket ut: Tusenårsprosjektet «Byen, bygdene og kunnskapen» skal gå helt fram til år 2005!

Også denne gangen tar prosjektet form av forelesninger, vandringer og ekskursjoner - og programmet for vårsemesteret inneholder både ornitologi, folkeminne, bygningshistorie og -skjøtsel, oldtidshistorie, språkvitenskap, bibelkunnskap, botanikk, geologi, skipshistorie og zoologi.

DKNVS' uttrykte mål med prosjektet er å formidle kunnskaper som kan gjøre mennesker i by og bygd bedre rustet til å møte ei ny tid og et nytt årtusen. Det geografiske virksomhetsområdet omfatter hele Sør-Trønde-lag fylke, og det vil bli gjennomført arrangementer i alle deler av fylket. Formidlingen vil omfatte nyere forskningsresultater så vel som tradisjonskunnskap.

Mange gode krefter er med på å trekke lasset: NTNUs vitenskapelig ansatte er faglig ansvarlige for de fleste arrangementene; men også forskningsinstitusjoner som Sintef, Allforsk, Nina/Niku og NGU deltar. Det samme gjør en rekke museer og ideelle organisasjoner, mens Fokus Bank ASA er hovedsponsor.

Tidsrammen, 1999-2005, er den samme som for den nasjonale markeringa, «Tusenårsskif-tet Norge 2000 AS».

Mer om «Byen, bygdene og kunnskapen» finner du på nettadressen http://www.ntnu.no/elven/
  

TEKST: LISA OLSTAD