Dorabiblioteket

Illustrasjonsbilde/FOTO DorabiblioteketDorabiblioteket er et felles fjernmagasin for hele NTNU Universitetsbiblioteket. Her oppbevares den eldste faglitteraturen, trykte tidsskrifter og aviser, bilder og privatarkiv.

NTNU UB Dorabiblioteket er en samarbeidspartner i Arkivsenteret Dora og deler kontor- og publikumslokaler med Statsarkivet i Trondheim , Trondheim byarkiv og IKA Interkommunalt arkiv Trøndelag.

 

Arkiv

Dorabiblioteket forvalter teknologihistorisk arkiv og en rekke privatarkiv. 
Arkivmateriale bestilles via Arkivportalen , i BIBSYS eller på vår felles lesesal. Les mer om NTNU UBs arkiv.

Aviser, bøker og tidsskrifter

Dorabiblioteket oppbevarer en rekke trykte aviser. I våre lokaler tilbyr vi tilgang til Atekst, Nasjonalbibliotekets digitaliserte aviser og utenlandske aviser via Library Press Display.

Bøker kan lånes. Trykte tidsskrifter kan leses på vår lesesal, og kopi kan bestilles. Lån og kopier fra andre bibliotek bestilles i BIBSYS.

Bilder 

NTNU UBs bildesamling oppbevares i Dorabiblioteket. Bilder kan søkes opp fra Bibsys galleri og fra Trondheimsbilder.no som er en felles base over historiske bilder fra Trondheim. Fotoblogg fra NTNU Universitetsbiblioteket.

Kafé

Arkivsenterets kafé server drikke, varm og kald mat, og holder åpent mellom 10:30 - 12:30 mandag til fredag

Lesesal og forskerkontor

Arkivsenteret har 60 lesesalsplasser og 5 forskerkontorer. Les mer om Arkivsenterets lesesal her.

Lokal- og slektshistorie

Har du slekt i Trøndelag eller bare veldig interessert i lokalhistorie er Dorabiblioteket og Arkivsenteret Dora stedet for deg. Les mer om NTNU UBs lokal- og slekshistoriske kilder her

Norges dokumentarv

 

Norges dokumentarv logo

Les mer om NTNU UBs innførsler i  Norges dokumentarv.

Utstillinger og prosjekter

Arkivsenteret Dora jobber aktivt med formidling av  våre samlinger og har jevnlige utstillinger og arrangementer både i våre lokaler og på nett.
Les mer om utstillinger og prosjekter.

Besøksadresse:
Maskinistgt.1, Arkivsenteret:

Tlf: 73 59 00 80/-84/-85/-86/-87
Fax: 73 59 60 11
dorabib@ub.ntnu.no

Åpningstider 1. september- 31. mai:

Mandag - onsdag 09.00-15.00
Torsdag 09.00-18.00
Fredag 09.00-15.00
Lørdag Stengt

Ingen henting av bøker/arkivsaker etter kl. 14.30 (17.30 på torsdager)

Adresser | Ansatte | Bussruter | Kart

Aviser
Aviser i Dorabiblioteket                    Aviser-Nasjonalbiblioteket    Atekst *                                                                                                                                              Library Press Display

* Tjenesten er BARE tilgjengelig fra UBs lesesaler/publikumsPCer
 

Teatermodeller
UB har en avtale med Trøndelag teater om at vi får avlevert, oppbevarer og tilgjengeliggjør kunstnerisk materiale fra teateret. Teatermodellene oppbevares på Dorabiblioteket, mens resten er på Gunnerusbiblioteket.