Følg Indøk på Instagram

Følg Indøk på Instagram

Instagram    

SoME krysspublisert 1285069102

Indøk facebook

 

Studiemiljø

Industriell økonomi og teknologiledelse - masterstudium (5-årig)

Studiemiljø

Studenter løser en lagoppgave. Foto.
Foto: Elin Iversen/NTNU

Studiehverdagen

Alle har faste forelesninger de deltar på, og disse er normalt i bolker på 2x45 minutter. Noen emner har mange undervisningstimer hver uke, andre har bare noen få. I enkelte emner er det laboratorieøvinger i tillegg, og i andre emner er det obligatoriske øvingsoppgaver som må leveres hver uke. Til disse øvingene er det ofte øvingstimer hvor eldre studenter er ansatt av NTNU for å være tilstede og gi veiledning. I andre emner er det semesteroppgaver som ofte gjøres sammen med andre studenter.

Når det ikke er noe fastlagt på planen, kan det være lurt å sette seg på lesesalen og lese pensum, gå gjennom forelesningsnotater og foiler. Å være forberedt til forelesninger er alltid lurt! I tillegg til lesesaler finnes det grupperom som kan bestilles til arbeid med semesteroppgaver og annet gruppearbeid. Det finnes egne datasaler for Indøk-studenter med stasjonære datamaskiner og printere. For øvrig er det trådløst nett overalt på universitetsområdet.

Av og til blir dagene lange med mange forelesninger og øvingstimer. Da kan det være greit å legge inn pauser på en av kantinene eller kaféene som finnes på campus Gløshaugen. Utvalget er godt og prisene overkommelige.

Dersom du ønsker å trene, finnes Sit Gløshaugen idrettsbygg i umiddelbar nærhet. Der er det variert treningstilbud; alt fra styrketrening til aerobic. Treningssenteret er åpent fra tidlig morgen til sent på kvelden.

På ettermiddagene arrangeres det ofte bedriftspresentasjoner hvor bedrifter som ønsker å rekruttere studenter kommer for å fortelle litt om seg selv. De spanderer dessuten ofte mat og drikke på studentene.

To kvinnelige studenter fra ind.øk. i samtale. Foto.

Livet utenom studiene

I tillegg til å ha faglig dyktige studenter, er Indøk kjent for det gode sosiale miljøet og engasjementet utenom det som går på det rent faglige. Medlemmene i de respektive linjeforeningene legger ned mye tid og arbeid i å legge til rette for aktiviteter utenom forelesningene. Disse aktivitetene går som regel på tvers av årstrinn, noe som gjør det lett å få venner fra hele Indøkmiljøet.

Som den sosiale delen av linjeforeningsstrukturen ved Indøk jobber Janus med fest og moro. Janus arrangerer fester, utflukter, kurs og kosestunder. Linjeforeningen er et apparat for å samle og ta vare på studentene ved Indøk. Det første du møter som ny student på Indøk er Janus sitt omfattende fadderprogram. De første to ukene vil du tilbringe mye tid sammen med faddergruppen din, og fadderne har ansvaret for å gjøre deg kjent med klassen, campus (Gløshaugen) og byen. Janus har lange tradisjoner for å gjøre de nye Indøk-kullene sammensveiset og dermed legge forholdene til rette for et godt klassemiljø.

Mannskoret klingende mynt opptrer. Foto
Foto: Elin Iversen/NTNU

Eksempler på aktiviteter og arrangementer i Janusregi:

  • "Wintergames" i Bymarka i slutten av mars.
  • Temafester gjennom hele studieåret.

Gjennom det første året på Indøk blir du også godt kjent med eldre Indøkstudenter for arrangementene er godt besøkt av alle klassetrinn. Det unike samholdet mellom studentene uansett årskurs er noe av det som gjør Indøk så spesielt. Dette vil du tidlig merke da eldre studenter er flinke til å ta vare på nye og sørge for at disse trives ved studiet.