Opptak

Musikkvitenskap - masterstudium

Opptak

Opptak til masterstudiet i musikkvitenskap krever fullført bachelorgrad med fordypning i musikkvitenskap eller tilsvarende godkjent utdanning. Det stilles i tillegg krav om middelkarakteren C eller bedre i det faglige opptaksgrunnlaget (fordypningen).

Søknadsfrist 15. april

Registrer søknaden din i NTNUs søknadsweb.

Søk opptak

Hvordan søke opptak

Opptakskrav

Studieretning musikkvitenskap:

Søkere med bachelorgrad i musikkvitenskap fra NTNU skal ikke ha spilleprøve.

Søkere med ekstern utdanning må bestå spilleprøve på hovedinstrument før endelig opptak. Nivå må tilsvare nivået som oppnås i MUSV2023 Hovedinstrument 3 med hørelære ved NTNU.

Søkere med bachelorgrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo med minst 20 studiepoeng utøvende (instrumental- eller vokalundervisning) sidestilles med interne søkere hva angår spilleprøve, og skal ikke ta denne.

Søkere som har utøvende musikkutdanning fra konservatorier eller tilsvarende utdanninger, skal ikke avlegge spilleprøve før de starter på masterstudiet. Disse søkerne må erstatte emnet MUSV3005 Praktiske disipliner slik det fremgår under studiets oppbygning når de starter på studiet. Læringsmålene i MUSV3005 er alt oppfylt for studenter med utøvende opptaksbakgrunn.

Studieretning komposisjon:

For studieretning komposisjon må følgende opptaksprøve gjennomføres som tilleggskrav:

  • Egne komposisjoner av minimum 45 minutters varighet som i kvalitet og omfang dokumenterer et godt komposisjonsfaglig nivå. Verkene leveres med søknaden, både som partitur og lydopptak. Det er en forutsetning for opptak at søkeren behersker komposisjonstekniske kunnskaper og ferdigheter langt utover grunnivået. Dette gjelder både for det satstekniske og for instrumentasjons- og orkestreringskunnskaper.
     
  • Samtale. Søkere som er aktuelle etter vurdering av innsendte verk kan bli kalt inn til samtale. Formålet med samtalen er å få kartlagt søkerens forkunnskaper utover det man kan lese ut av de innleverte verkene. I løpet av samtalen vil søkeren også bli bedt om å redegjøre for sine forventninger til studiet, og for hvilke komposisjonsprosjekter han/hun ønsker å realisere i løpet av studietiden.
     
  • Skriftlig redegjørelse for forventninger og komposisjonsprosjekter leveres med søknaden.

     

Søndag 28. april 2024 kl. 23:59 er frist for innsending av tilleggskravet til studieretning komposisjon på masterprogram musikkvitenskap. Tilleggskravet lastes opp digitalt. Kort tid etter søknadsfristen vil søkere få tilsendt en lenke for mulighet til å laste opp det de ønsker å bli vurdert ut i fra.

Komposisjonene må sendes som Sibeliusfiler eller som PDF av partituret pluss lydfil i mp3 eller tilsvarende standardformat. Tekst kan sendes som Word eller PDF. Sender du inn video, så bruk et vanlig filformat (AVI, MOV, MP4, M4V, WMV).


Antall studieplasser

Høst 2023:

  • Studieretning musikkvitenskap: 13 plasser

Studieretning komposisjon: 2 plasser


Er du utenlandsk statsborger? 

Har du statsborgerskap i et land utenfor EU/EØS eller Sveits?
Sjekk om du oppfyller kravene til unntak fra studieavgift


 

Tidligere opptaksgrenser

År Studieretning musikkvitenskap Studieretning komposisjon
2023 3,0 3,0
2022 3,0 3,9
2021 2,6 4,1
2020 2,7 3,1


Poenggrensen er poengene til den siste søkeren som fikk tilbud om plass.