Masterprogram 2-årig, Trondheim

Informatikk

Roboter styrt av kunstig intelligens. Foto

Velkommen til studiestart 2016

Mandag 15. august – Kom-i-gang-dagen

Kl. 10.00 - 15.00 Kom-i-gang-dagen

Arrangeres på Gløshaugen for sivilingeniør- og realfagstudenter.

Her får du blant annet treffe studieveiledere for ditt studieprogram, linjeforeninger, Studentservice og Studentsamskipnaden. For mer informasjon og program gå til Kom-i-gang-dag.

 

Merk: Kom-i-gang-dagen er et frivillig tilbud for å gjøre studiestarten din enklere. Vi anbefaler deg å bruke dagen for å ordne de viktigste tingene som semesteravgift, adgangskort osv. om du ikke har gjort dette før. 

Tirsdag 16. august – Immatrikulering

Kl. 09.15: Immatrikulering – Plenen bak Hovedbygningen

Velkomstseremoni for alle nye NTNU-studenter. Møt opp på plenen bak Hovedbygningen på Gløshaugen i god tid før seremonien starter.

Les mer om programmet for immatrikuleringen.

Grunnet plassmangel i det oppsatte auditoriet trenger ikke master informatikk møte til immatrikulering del 2.

Torsdag 18. august – Orienteringsmøte

Kl. 14.15: Orienteringsmøte – R9, Realfagbygget

Torsdag 18. august arrangeres det obligatorisk orienteringsmøter for master i informatikk. Det vil blant annet bli gjennomgang av frister i forbindelse med masteroppgave og informasjon om valg av emner.

Linjeforeningen for informatikk, Online, vil være tilstede for å gi informasjon om fadderuken som starter mandag 22. august.

Har du ikke mulighet til å delta på orienteringsmøtet varsle om dette via studieveileder@idi.ntnu.no.

Fredag 19. august – Studieretningsmøter

Studieretningsmøter – ITV242, IT-bygget

Dagen etter det obligatoriske felles orienteringsmøtete for master informatikk inviterer faggruppene sine studenter til et kort møte hvor det blant annet blir informert om hva du kan forvente av veileder og hva veileder forventer av deg.

Kl. 10.15: Programvaresystemer

Kl. 11.15: Kunstig intelligens

Kl. 12.15: Databaser og søk

Kl. 13.15: Interaksjonsdesign, spill- og læringsteknologi  

 

Nyttig å vite

Om informatikkstudiet

Masterstudiet er en 2-årig videreutdannelse for deg som ønsker å fortsette og studere informatikk etter endt bachelorgrad. I løpet av disse to årene spesialiserer du deg innenfor et fagområde og avslutter graden med en masteroppgave. Valg av fag og tema for masteroppgaven er tilknyttet instituttets forskning innenfor hver studieretning.

Bachelorkandidater fra ingeniørhøyskoler tilbys også det toårige masterstudie (sivilingeniør) i datateknologi.


Opptakskrav

Søknadsfristen er 15. april, og det er ett hovedopptak i året. Du søker om opptak  gjennom NTNUs søknadsweb.

Studiet forutsetter at du fra før har tilegnet deg både grunnleggende og videregående kunnskaper innen fagfeltet slik at det spesialiserte studiet kan starte allerede første semester.


Jobbmuligheter

Mulighetene for jobb når du er ferdig er store, mange av studentene på informatikk har jobb allerede 10-12 måneder før de skal begynne. En utdannelse innen data gjør deg kvalifisert til jobber i de fleste bransjer.

"Med det høye utdanningsnivået har selvlærte IT-folk det vanskelig i dagens IT-marked. Oftest vil søkere uten formell utdanning havne bakerst i køen."
- Rolf Nævra, rekrutteringsansvarlig i Magellan Consulting AS.


Studieveiledere

Kontakt gjerne våre studieveiledere.

Dersom du ønsker å snakke med noen av våre studenter, kan du også ta kontakt med studentkontaktene. De svarer på det meste du måtte lure på om informatikkstudiet og livet som student i Trondheim.

Studiemiljø

Studentmiljøet i Trondheim har mange tilbud for deg som student, og tilbud spesielt for deg som er datainteressert. Studietiden har rom for mer læring en den man får på lesesalen, og du kan skaffe deg verdifull erfaring gjennom mange spennende organisasjoner.


Utenlandsopphold

Ved å studere informatikk på NTNU har du gode muligheter til å ta deg et semester eller to i utlandet. De siste tre årene har studenter fra informatikk vært i Singapore, USA, Tyskland, Spania og Østerrike.

Allerede student?

Informasjon om utveksling, tillitsvalgte og informasjonsmøter finner du på Datateknologi og informatikk ved IDI nettsiden på Innsida.

Fakta om studieprogrammet

Gradsnavn: Master i informatikk
Studieprogramkode: MIT
Studiepoeng:120
Søknadskode: Koder for retningene
Undervisningsform: Heltid

Institutt for datateknikk og informasjonteknologi

Sted: Trondheim, Gløshaugen
Søknadsfrist:15. april

Opptakskrav: Bachelor i IT

Informasjonens gyldighet:
Studieåret 2015–2016