NTNU Karriere

– veiviser for studenter ved NTNU

NTNU Karrieres målsetning er å ivareta studentene i overgangen til akademia gjennom utdanningsløpet og ut i arbeid. Vi tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, å være ny student, studie- og eksamensteknikker, bevisstgjøring av kompetanse og jobbmuligheter.

 

Bruk studietiden godt

Karriereplanlegging handler om å bli kjent med seg selv og ta valg. Det er lurt å kjenne til hvilke utdanningsmuligheter som finnes og tenke gjennom hva som interesserer deg mest. Og det er lurt å kjenne til hvilke muligheter som finnes i arbeidslivet. Fåtallet har en klar plan om hva de vil gjøre resten av livet. En karriereplan blir oftest til mens du går.

Vær nysgjerrig gjennom studietiden. Delta på karrieredager og bedriftspresentasjoner. Opprett en profil på NTNU Bridge, skriv oppgaver i samarbeid med bedrifter, og søk relevante erfaringer gjennom deltidsjobber eller frivillige verv. Følg interessante bedrifter på LinkedIn, meld deg inn i NTNU Alumni og snakk med venner og kjente. Les gjerne utlysningstekster gjennom hele ditt karriereløp; før du gjør et utdanningsvalg, mens du studerer og når du nærmer deg slutten. Da er du bedre kjent med hva arbeidsgivere ser etter og hva som virker interessant for deg.

 

Jobbmuligheter

En utdanning fra NTNU gir deg en rekke muligheter på arbeidsmarkedet. Er du usikker på dine jobbmuligheter?  Hva du kan bruke utdannelsen din til?  Hvor du skal starte når du skal lete etter jobber? NTNU Karriere tilbyr karriereveiledning og jobbsøkertips. Les om hvordan du går fram når du skal søke jobb. Her finner du også tips om hvordan skrive en god CV og en bra søknad. Du finner også råd om hvordan du best kan forberede deg til intervjuet. I tillegg har vi drop-in tid der du kan komme og få tilbakemelding på CV'en eller søknaden din. Vi setter av maksimalt 15 minutter. Henvend deg i skranken på Studentservice, Dragvoll eller Gløshaugen.

På våre jobbsøkerkurs tar vi for oss hvordan du bør presentere din kompetanse, søknad og CV. Intervjutrening kan være nyttig før du skal på et jobbintervju. Velkommen.

 

Studiemestring underveis

Mange studenter kan oppleve at det er tungt å studere i perioder. Det kan være vanskelig å se nytteverdien av det man studerer. Motivasjonen kan dabbe av. Eller kanskje har du ikke funnet studieteknikken som passer for deg. NTNU Karriere kan hjelpe deg på veien. Vi arrarngerer kurs i både eksamensteknikk og studieteknikk.

Eller kanskje du ønsker å snakke med noen for å finne løsningen på en del av dine spørsmål. Da kan en veiledningssamtale gjøre nytten. Ta kontakt, så finner vi et tidspunkt vi kan møtes.

Vil du styrke din presentasjon?

I løpet av studietiden, og senere i livet, skal du trolig holde flere presentasjoner. Ønsker du å bli tryggere og mer strukturert når du skal legge fram et budskap? Eller vil du trene på å snakke til en forsamling? Da kan et kurs i presentasjonsteknikk gjøre nytten. Vi holder åpne kurs for alle studenter, eller om dere er en gruppe som ønsker å få kurset spesielt for dere.


Thu, 26 May 2016 14:12:40 +0200

Kontaktinformasjon NTNU Karriere

Rådgivere ved NTNU Karriere


Besøksadresse Trondheim, Gløshaugen
Studentservice, Gamle kjemi, Kolbjørn Hejesveg 4
Besøksadresse Trondheim, Dragvoll
Studentservice, Bygg 1, nivå 3.


Tue, 19 Apr 2016 10:42:16 +0200