NTNU Karriere

NTNU Karriere tilbyr kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, det å være ny student, studie- og eksamensteknikker, presentasjonsteknikk, bevisstgjøring av kompetanse og jobbmuligheter.

Karriereplan

Fåtallet har en ferdigspikret karriereplan. Karriereplanlegging handler om å bli kjent med seg selv og ta valg. Det er lurt å kjenne til hvilke utdanningsmuligheter som finnes og tenke gjennom hva som interesserer deg mest. Og det er lurt å kjenne til hvilke muligheter som finnes i arbeidslivet. Fåtallet har en klar plan om hva de vil gjøre resten av livet. En karriereplan blir oftest til mens du går.

Vær nysgjerrig gjennom studietiden. Delta på karrieredager og bedriftspresentasjoner. Opprett en profil på NTNU Bridge, skriv oppgaver i samarbeid med bedrifter, og søk relevante erfaringer gjennom deltidsjobber eller frivillige verv. Følg interessante bedrifter på LinkedIn, meld deg inn i NTNU Alumni og snakk med venner og kjente. Les gjerne utlysningstekster gjennom hele ditt karriereløp; før du gjør et utdanningsvalg, mens du studerer og når du nærmer deg slutten. Da er du bedre kjent med hva arbeidsgivere ser etter og hva som virker interessant for deg.

Jobbmuligheter

En utdanning fra NTNU gir deg en rekke muligheter på arbeidsmarkedet. Allikevel er du kanskje usikker på dine jobbmuligheter og hvordan du skal finne fram på arbeidsmarkedet. NTNU Karriere tilbyr karriereveiledning og jobbsøkertips. Finn gode råd om hvordan skrive en god CV og en bra søknad. Du finner også tips om hvordan du best kan forberede deg til intervjuet. På våre jobbsøkerkurs tar vi for oss hvordan du bør presentere din kompetanse, søknad og CV. Intervjutrening kan være nyttig før du skal på et jobbintervju. Velkommen.

Kom i kontakt med arbeidslivet

NTNU Bridge er NTNUs offisielle koblingsportal mellom studenter og arbeidslivet. Som student kan du bruke tjenesten til å skaffe fagrelevant praksiserfaring og jobb underveis i studiene. På NTNU Bridge finner du tema til bachelor- og masteroppgaver, praksisplasser, sommerjobb, internships, deltids- og fast arbeid. Her kan du enkelt legge inn CV, søke blant utlysningene og komme i kontakt med arbeidsgivere. Private og offentlige aktører er ute etter de gode hodene fra NTNU. De beste jobbene går til dem som starter å søke tidlig. 

Studiemestring underveis

Mange studenter kan oppleve at det er tungt å studere i perioder. Det kan være vanskelig å se nytteverdien av det man studerer. Motivasjonen kan dabbe av. Eller kanskje har du ikke funnet studieteknikken som passer for deg. NTNU Karriere kan hjelpe deg på veien. Vi arrangerer kurs i både eksamensteknikk og studieteknikk.

Forbedre din presentasjon

I løpet av studietiden, og senere i livet, skal du trolig holde flere presentasjoner. Dersom du ønsker å bli tryggere og mer strukturert når du skal legge fram et budskap, eller vil trene på å snakke til en forsamling, kan et kurs i presentasjonsteknikk gjøre nytten. Vi holder åpne kurs for alle studenter, eller om dere er en gruppe som ønsker å få kurset spesielt for dere.

Veiledning

Ønsker du å snakke med noen for å finne løsningen på en del av dine spørsmål? Da kan en veiledningssamtale gjøre nytten. Book deg en veiledningstime i margen til høyre.

Tilbakemelding på CV og søknad

Ønsker du å få en rask tilbakemelding på din CV eller søknad har vi drop-in tid på 15 minutter:

Dragvoll -  hver tirsdag kl. 14.00 - 15.30 (Bygg 1)

Gløshaugen - hver torsdag kl 14:00 - 15:30


Tue, 07 Mar 2017 15:55:41 +0100

Kontaktinformasjon NTNU Karriere

karriere@sa.ntnu.no 

Besøksadresse Trondheim, Gløshaugen
Gamle Kjemi, Kolbjørn Hejes veg 4

Bestill veiledning