bilde

De beste jobbene går til de som begynner å lete før de er ferdig med studiene


Hva skal du bli?

Jobbmuligheter

Hva skal du bli?

Jobbmuligheter

NTNU tilbyr kunnskap og kompetanse som gir deg en rekke muligheter når studiene er ferdig. Det er lurt å begynne tidlig å tenke på hva du ønsker å bruke utdanningen din til, hva er det som interesserer og engasjerer deg?

Det er mange veier å gå når du studerer på NTNU. Ønsker å du å forske videre på det du allerede har begynt å studere? Eller vil du jobbe i offentlig- eller privat sektor, eller i en organisasjon? Eller kanskje vil du starte egen bedrift? NTNU tilbyr en rekke muligheter for å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig.

En utdanning fra NTNU gir deg en rekke muligheter på arbeidsmarkedet, alt etter hvilket studium du velger og hvilke interesseområder du har. I tillegg til den rent faglige kompetansen en utdanning gir, vil du også kunne få øve deg på prosjektarbeid og analytisk tenkning, teamarbeid og kommunikasjon. Alt dette er kompetanser og ferdigheter mange arbeidsgivere etterspør.

Les mer om jobbmuligheter på

studieprogrammenes nettsider


En utdanning alene gir deg ikke jobb

Det er kompetansen du tilegner deg gjennom utdanningen din, dine arbeidserfaringer og hvem du er som person som til sammen fører fram til din yrkeskarriere. Skaff deg gjerne relevant arbeidserfaring gjennom sommerjobber, deltidsjobber eller frivillig arbeid og  verv i organisasjoner. Da lærer du deg selv bedre å kjenne og vet hva du trives med. I tillegg kan du skaffe deg gode referanser som kan uttale seg om hvordan du er som arbeidstaker og utfører jobben. Det er gull verdt å ha med i en CV.

Det kan også være lurt å være nysgjerrig på arbeidsmarkedet tidlig i studieløpet. Hva finnes av jobber? Hva har du lyst til å jobbe med? Les utlysninger, delta på karrieredager og bedriftspresentasjoner. Snakk gjerne med tidligere studenter, faglærere og medstudenter og hør hva de tenker om jobbmuligheter.


Karrieretjenesten og NTNU Bridge (krysspublisert)

Karriereveiledning – hva kan jeg bli?

NTNU Karriere kan hjelpe deg med å sortere dine muligheter, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, bevisstgjøring av kompetanse og jobbsøking.


Utdannelse og jobbmuligheter

7000 tidligere studenter har fortalt oss hvordan det har gått med dem etter de ble uteksaminert fra NTNU.


Praksisplasser og jobber

NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.


Bruk NTNU Alumni-nettverket

NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt. 


Aumni

Jobbskygge - en dags praksis

NTNU tilbyr deg som student å følge en tidligere student på jobben én dag. Slik får du innblikk i arbeidslivet, forståelse for fagets relevans, bevissthet om egen kompetanse og kanskje inspirasjon til å finne rett vei i studiene og karrieren.


Samarbeid med arbeidslivet

Samarbeid med arbeidslivet

"Jeg besøkte bedriften på Røros, hvor jeg fikk kontakt med lokalbefolkningen i forbindelse med datainnsamlingen." Masterstudent Merete Elvan skriver oppgave i samarbeid med designbyrået Form til Fjells.


Fagseminar i samarbeid med UNICEF og fagmiljø ved SU- og MH-fakultetet.


Lars-Erik Alstad Aas studerer master i arbeids- og organisasjonspsykologi, og i sommer har han jobbet i DNV GL i Trondheim. Kanskje forbinder du denne arbeidsplassen mest med sivilingeniører, men Lars-Erik oppfordrer flere samfunnsvitere til å søke muligheter i konsulentdelen hos en teknologisk kunnskapsbedrift.