Masterprogram 2-årig

Mat og teknologi

– læringsmål

Forventet læringsutbytte

Etter endt masterstudium med relevant karakter skal kandidatene være kvalifisert til opptak ved PhD program.  For hvert enkelt emne i studieplanen er det utarbeidet forventet læringsutbytte: kunnskap, ferdigheter og kompetanse. Kandidatene vil igjennom vurderingsordningene bli prøvd i dette.


Kunnskap

Kandidaten:

  • har omfattende kunnskaper om rammebetingelser, ressurser og teknologi knyttet til matproduksjon fra fiskeri, akvakultur og landbruk, og om hvordan bioøkonomiske prosesser og bærekraft kan implementeres
  • har omfattende kunnskap om innovasjons- og produktivitetsløsninger i matindustrien, og kan anvende disse for å bidra til å forbedre verdiskapningen i sektoren
  • har avansert kunnskap om bruk av mikroorganismer og alger i produksjon av næringsmidler, ingredienser og fôr samt kontroll av disse
  • har inngående kunnskap om utfordringer og metoder innen mattrygghet, risikostyring og -vurderinger
  • har avansert kunnskap om og forståelse av metoder innen analyse av holdbarhet, matkvalitet og mattrygghet
  • har innsikt i prosjektledelse, og –organisering og samarbeid i team om prosjektarbeid
  • har spesialisert innsikt og fordypning i utvalgte deler av verdikjeden innen matproduksjon, gjennom forskning i og erfaringen fra masteroppgaven

Ferdigheter

Kandidaten:

  • kan anvende kunnskap om matproduksjon og bioøkonomi generelt til å sikre samfunnet en bærekraftig matproduksjon i fremtiden
  • har evne til å implementere og optimalisere ny teknologi i matindustrien, samt vurdere lønnsomhet i verdikjeden
  • kan planlegge, gjennomføre, vurdere og formidle praktiske risikovurderinger og risikoanalyser i hele verdikjeden
  • kan utforme, gjennomføre og formidle tverrfaglige prosjekter knyttet til regionalt næringsliv, forvaltning og forskningsinstitusjoner
  • kan analysere og forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder, og anvende disse til å strukturere og formulere faglige resonnementer spesielt gjennom arbeid med tverrfaglige og individuell prosjekter samt analyseprosjekter.

Generell kompetanse

Kandidaten:

  • kan anvende sine kunnskaper og ferdigheter om matproduksjon i et helhetsperspektiv som bidrar til å sikre samfunnet trygge matprodukter produsert på en effektiv og bærekraftig måte
  • kan analysere og begrunne vitenskapelige problemstillinger relevant for matkjeden og utvise etiske og kritiske holdninger i arbeidet
  • kan reflektere over og kommunisere resultater fra prosjekt- og beredskapsarbeid til fageksperter, næringsliv og samfunnet generelt
  • kan formidle omfattende selvstendig arbeid og beherske fagområdets uttrykksformer innen matproduksjon
  • kan anvende innovative metoder i utviklingsarbeid og bidra inn i innovasjonsprosesser