course-details-portlet

YR6011 - Konstruksjonsforståelse

Om emnet

Det tilbys ikke lenger undervisning i emnet.

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Rapport
Karakter: Bokstavkarakterer

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Rapport 100/100 A

Faglig innhold

Emnet skal gi kandidatene et nødvendig grunnlag for å forstå bærevirkning i byggkonstruksjoner. Temaer som diskuteres er valg av materialer (tre, stål og betong), de ulike materialegenskapene som disse tre konstruksjonsmaterialene har, og ulike laster som en konstruksjon utsettes for . Dette danner grunnlaget for å utføre dimensjonering av tre-, stål- og betongkonstruksjoner. Noen geotekniske problemstillinger rundt fundamentering blir også kort diskutert.

Læringsutbytte

KunnskapKandidaten har avansert kunnskap om sentrale tema for å forstå og analysere konstruksjoners oppbygging, virkemåte og stabilitet, har inngående kunnskap om hvilke belastninger som byggkonstruksjoner utsettes for og egenskapene til de bærende materialene (armert betong, stål og tre). Dette danner grunnlaget for design og dimensjonering av nye konstruksjoner, har kunnskap om geotekniske problemstillinger knyttet opp mot fundamentering av byggkonstruksjoner.

FerdighetKandidaten kan analysere bæresystemets oppbygging i konstruksjoner og samspillet mellom konstruksjonselementene, kan fastlegge verdier på de vanligste opptredende lastene (egenlast, nyttelast, snø- og vindlast).

Generell kompetanseKandidaten kan formidle sin fagkunnskap, kan veilede kolleger og elever, skal kunne kommunisere med ingeniører, arkitekter og andre grupper teknisk personell, og dermed bidra til nytenking og innovasjonsprosesser.

Læringsformer og aktiviteter

Emnet er samlingsbasert (tre samlinger). Forelesninger, studentpresentasjoner, gruppearbeid og ekskursjoner på samling. Prosjektarbeid mellom samlingene og etter siste samling.

Obligatoriske aktiviteter

  • Arbeidskrav 1
  • Arbeidskrav 2

Mer om vurdering

Obligatorisk arbeidskrav 1: Studentene skal i en gruppe på 2-3 gjennomføre et prosjektarbeid basert på tema fra samling 1. Resultatene av arbeidet skal deles med de andre studentene i en muntlig presentasjon på samling 2 med egnet digitalt presentasjonsverktøy. Det skal i tillegg leveres en skriftlig rapport fra prosjektarbeidet.

Obligatorisk arbeidskrav 2: Studentene skal i en gruppe på 2-3 gjennomføre et prosjektarbeid basert på tema fra samling 1 og 2. Resultatene av arbeidet skal deles med de andre studentene i en muntlig presentasjon på samling 3 med egnet digitalt presentasjonsverktøy. Det skal i tillegg leveres en skriftlig rapport fra prosjektarbeidet.

Vurdering: Eksamen omfatter et arbeid med innlevering av en skriftlig rapport som gir oversikt og innblikk i temaet konstruksjonsforståelse. Arbeidet skal være forankret i relevant teori og reflektere over anvendelse i egen organisasjon.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
KOMPiS Lærerspesialistutdanning i bygg- og anleggsteknikk (KLSBA)
Lærerspesialist (LÆRSPMATVU)

Forkunnskapskrav

Yrkesfaglærerutdanning i bygg- og anleggsteknikk eller tilsvarende

Krever opptak til KOMPiS Lærerspesialistutdanning i bygg- og anleggsteknikk (KLSBA)

Kursmateriell

Oppgis ved kursstart.

Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Videreutdanning høyere grad

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim , Trondheim

Fagområde(r)
  • Bygg- og anleggsteknikk
  • Skoleutvikling
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator: Faglærer(e):

Ansvarlig enhet
Institutt for bygg- og miljøteknikk

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Rapport

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Høst ORD Rapport 100/100 A INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU