course-details-portlet

BT3125 - Sjømat, trygghet og helseeffekter

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Samlet karakter
Karakter: Bokstavkarakterer

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Semesteroppgave 30/100
Skriftlig skoleeksamen 70/100 3 timer B

Faglig innhold

Dette emnet vil gi studentene en oversikt over helserisikoer knyttet til sjømat inkludert identifisering, karakterisering og behandling av risikoer (HACCP). Relevante biologiske og kjemiske farer knyttet til sjømat vil bli presentert, inkludert patogene bakterier, biogene aminer, virus, parasitter, akvatiske biotoksiner og miljøgifter. Kvantitative mikrobiell økologi, matematisk modellering og programvare for å evaluering og styring av biologiske riskikoer i foredling av distribusjon av sjømat helt fram til forbruker. Kvantitative effekter av sjømat på human helse vil bli presentert og evaluert sett i lys av både biologi til råstoffene og forbrukeradferd.

Læringsutbytte

Etter å ha tatt dette kurset skal studenten være istand til å foreta risikovurdering og - styring samt risk- nytte vurdering knyttet til sjømat, foredling, emballering, distribuering og forbruk. Studenten skal være istand til å identifisere hvordan ulike foredlings- og distribusjonsparametre vil virke inn på sikkerhet og helseeffekter til sjømat.

Læringsformer og aktiviteter

Forelesninger (150h), øvinger (50h). Emnet undervises på engelsk, og eksamen vil kun bli gitt på engelsk. Emnet gis som elæring, forelesningene vil bli gitt som podcasts og det vil være et webmøte hver uke for å diskutere innhold i forelesningene og diskutere øvingene som er gitt i tilknytning til forelesningene.

Obligatoriske aktiviteter

  • Innleveringer

Mer om vurdering

Ved utsatt eksamen (kontinuasjonseksamen) kan skriftlig eksamen bli omgjort til muntlig eksamen.

Kursmateriell

Vil bli oppgitt ved kursstart

Studiepoengreduksjon

Emnekode Reduksjon Fra Til
BT2115 7.5 HØST 2014
Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Høyere grads nivå

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  HØST 2023

Undervisningsspråk: Engelsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Bioteknologi
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator:

Ansvarlig enhet
Institutt for bioteknologi og matvitenskap

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Samlet karakter

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Høst ORD Skriftlig skoleeksamen 70/100 B 15.12.2023 09:00 INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
SL228 Sluppenvegen 14 4
Høst ORD Semesteroppgave 30/100
Rom Bygning Antall kandidater
Vår ORD Skriftlig skoleeksamen 70/100 B 05.06.2024 09:00 INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
Vår ORD Semesteroppgave 30/100 INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU