Profesjonsstudium 6-årig, Trondheim

Medisin

– Om studieprogrammet

Hva er medisin?

Medisin er studiet av den menneskelige organisme, fra den minste celle til større organer. Du vil lære om hvordan kroppen fungerer optimalt og hva som skjer ved sykdom. For å bli lege må du kjenne kroppsmaskineriet helt inn til den minste celle. Du må utvikle evne til kontinuerlig oppdatering i et fagfelt med rivende kunnskapsutvikling.


Studer medisin

Har du noen gang lurt på hva som gjør at hjernen husker det du har lest? Hvorfor du får mageknip ved tanke på eksamen? Vil du forske på dykkersyke eller på hvilke treningsmåter som er best for langrennsløpere? Hva er det egentlig som skjer med kroppen når feberen stiger? Medisinsk forskning fører til nye spennende behandlingsteknikker. Vi får stadig ny kunnskap om sykdomsprosesser.

Som medisinstudent ved NTNU får du mulighet til å studere ved et nytt og moderne universitetssykehus. Det medisinske fakultet er samlokalisert med St. Olavs hospital. Studentene har tilgang til moderne og funksjonelle arealer til forelesninger, gruppearbeid og individuell lesing. Siste byggetrinn var ferdig høsten 2013. Da tok vi i bruk det nye kunnskapssenter for medisinsk forskning og undervisning. Bygget inneholder og et nytt stort medisinsk bibliotek.

Medisinstudiet i Trondheim varer i seks år, og fører fram til graden cand.med.

 

Blogg om utveksling

Medisinstudenter på utveksling i Nepal

Nepalmannen - en slags evetyrer