92567     BEDRIFTSADM PROSJ
          Bedriftsadministrasjon, prosjektarbeid
          Industrial management, project work
Faglærer: Førsteamanuensis Tim Torvatn
Uketimer: Høst: 2Øu + 6Øs = 8Bt                           Vår: 2Øu + 14Øs = 16Bt
Tid:      Undervisningstid og sted etter avtale
Eksamen:  ­                    Hjelpemidler: ­             Øvinger: O    Karakter: TØ

Mål: Formålet med prosjektarbeidet er å gi studentene anledning til å trenge dypere inn i noen av emnene som behandles ved videregående kurs på instituttet. Samtidig er prosjektarbeidet en innføring i vitenskapelige metoder og i skriving av vitenskapelige rapporter.

Forutsetning: Fager er beregnet for studenter ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse. Studenter fra andre institutt kan søke om å ta faget. Det forutsettes da kunnskap tilsvarende fag 92510 Organisasjonslære samt minimum tre andre valgbare, videregående fag ved instituttet. Det forutsettes også at disse studentene i løpet av prosjektarbeidet har minimum tre fag ved instituttet som tilsammen danner en naturlig teoretisk ramme for det prosjektarbeid som utføres. Søknadsfrist for studenter fra andre institutt er 1. mai, og instituttet vil ta med i vurderingen om det finnes tilstrekkelig veiledningskapasitet ved instituttet.

Innhold: Bedriftsadministrative prosjekter omfatter en grundig bearbeiding av emner som inngår i minst ett av våre tre hovedområder; Industriell markedsføring og innkjøp, Innovasjon og entreprenørskap eller produksjonens organisering. Alternativt kan prosjektarbeidet utføres innenfor instituttets støtteområder dersom det finnes tilstrekkelig veiledningskapasitet og de faglige valg gjør at det kan settes sammen en fornuftig teoretisk bakgrunn.

Undervisningsform: Prosjektarbeidet utføres normalt i grupper på to eller tre personer. Disse gruppene skal selv utforme problemstilling, innhente og analysere data og skrive en rapport. Karakteren gis på grunnlag av den innleverte rapporten. Obligatoriske metodeseminar vil bli holdt.

Kursmateriell: Tilpasses den enkelte oppgave.