81070     MARINE KONSTR PROSJ
          Marine konstruksjoner, prosjektarbeid
          Marine structures, project
Faglærer: Professor Stig Berge
Uketimer: Vår: 20Øs = 20Bt
Eksamen:  ­                    Hjelpemidler: ­             Øvinger: O    Karakter: TØ

Mål: Gi fordypning innen et emne i marin konstruksjonsteknikk samt gi øving i selvstendig utredning og rapportskriving. Vil som regel danne basis for hovedoppgaven.

Forutsetning: Fag 81013 Statikk for marine konstruksjoner, 81022 Marine konstruksjoner GK eller tilsvarende kunnskaper. Valg av emne for prosjektoppgaven bør sees i sammenheng med den valgte fagkombinasjon i 4. årskurs.

Innhold: Et emne innen marin konstruksjonsteknikk bearbeides på en eller flere av følgende måter: Litteraturstudium, analytiske eller numeriske studier, utvikling og bruk av datamaskinprogram, eksperimentelle undersøkelser i laboratorium eller fullskala. Tema knyttet til konstruksjoner benyttet i oljevirksomheten til havs, transport, havbruk eller annen utnyttelse av havene kan velges. Arbeidet kan utføres i grupper, også dannet på tvers av instituttgrensene. Resultatene skal presenteres i en skriftlig rapport som blir gitt karakter. Det kan også bli aktuelt å presentere besvarelsene muntlig for instituttet og de øvrige kandidatene.

Undervisningform: Veiledning under studiet, evt. kollokvier, selvstendig arbeid med problemløsning og besvarelse.

Kursmateriell: Litteratur, rapporter etc.