80527     PROSJ MARINE SYSTEM
          Prosjektering av marine systemer
          Design of marine systems
Faglærer: Professor Stian Erichsen
Uketimer: Høst: 1F + 2Øu + 10Øs + 3D = 17Bt
Tid:      Høst:  F   fr  16-17  T1                          Ø etter avtale
Eksamen:  ­                    Hjelpemidler: ­             Øvinger: O    Karakter: TØ

Mål: Lære studentene å gjennomføre en prosjekteringsoppgave rettet mot de marine aktiviteter det gis undervisning i, og med et marint marked som utgangspunkt; de skal lære å redegjøre muntlig og skriftlig for prosjekteringsresultatet.

Forutsetning: Bestått fag 80521 Marin prosjektering GK eller tilsvarende forkunnskaper.

Innhold: Analysere et marint marked og konkludere med en anbefaling som gjelder holdningen til markedet. Formulere en prosjekteringsoppgave rettet mot et bestemt marked. Bearbeide prosjekteringsoppgaven systematisk i to faser, først en idéutvikling, deretter en teknisk prosjektering, og under anvendelse av det som skal være lært i forutgående, obligatoriske kurs ved fakultetet. Redegjøre skriftlig og muntlig for resultater fra markedsundersøkelsen, idéutviklingen og den tekniske prosjektering for en kritisk forsamling.

Undervisningsform: Konsentrerte forelesninger som innledning til øvingsarbeidet og som veiledning for bruk av verktøy som er viktige for å gjennomføre øvingsarbeidet. Skriftlig instruks for de tre hovedfaser i kurset, skriftlige kommentarer og rettelser til delrapporter som innleveres etter fase 1 og 2. Vurdering i åpent auditorium av prosjekteringen av den tekniske løsningen.

Kursmateriell: Stian Erichsen: Management of Marine Design, Butterworth Scientific 1989.

Instruks for øvingsarbeidet.