SIF8005   PROGRAMMERING
          Programmering
          Programming
Faglærer: Førsteamanuensis Øystein Nytrø
Uketimer: Vår: 2F + 2Øu + 6Øs =  12Bt
Tid:      Vår:   F   to  10-12  EL5                         Ø   on  12-14 EL5
Eksamen:  30.mai               Hjelpemidler: A3            Øvinger: O    Karakter: TE

For studenter ved Elektroteknikk og telekommunikasjon, Datateknikk, Fysikk og matematikk, Industriell økonomi og teknologiledelse - Elektro- og Datateknikk.

Mål: Studentene skal få ferdigheter i programmering, trening i bruk av relevante programmeringsmetoder og -verktøy og kjennskap til og forståelse for anvendelsesområder, begrensninger og underliggende teori.

Forutsetning: Faget Informasjonsteknologi, grunnkurs, eller fag som gir tilsvarende innsikt i bruk av basis dataverktøy i tillegg til ferdighet i metodisk problemanalyse og løsningskonstruksjon.

Innhold: Objekter i et programsystem: variable, typer, abstrakte datatyper, klasser. Systemutviklingsprosessen: brukerbehov, krav, spesifikasjon, konstruksjon, implementasjon, testing, avlusing, bruk og vedlikehold. Algoritmer og datastrukturer. Grensesnitt mot mennesker og maskiner. Utviklingsverktøy og -metoder. Modularisering og gjenbruk. Programvarearkitektur. Dokumentasjon. Spesialiserte programmeringsspråk. Standard programvarebiblioteker.

Undervisningsform: Prosjektarbeid i faste grupper. Prosjektoppgavene er styrt og strukturert for å oppnå klart definerte læringsmål. Oppgavene kan være fakultetstilpassete. Frittstående, emneorienterte forelseninger.

Kursmateriell: Oppgis ved kursstart.