37033     KONSTR TEKN PROSJ
          Konstruksjonsteknikk, prosjektarbeid
          Structural engineering, project
Faglærer: Faglærere ved instituttet
Koord.:   Førsteamanuensis Odd Sture Hopperstad
Uketimer: Vår: 2Øu + 10Øs + 2D = 14Bt
Tid:      Undervisningstid og sted etter avtale
Eksamen:  ­                    Hjelpemidler: ­             Øvinger: O    Karakter: TØ

Mål: Prosjektarbeidet skal gi anledning til faglig fordypning innen et avgrenset temaområde og samtidig gi trening i selvstendig planlegging av større prosjekter, systematisk bearbeiding av informasjon samt i rapportskriving.

Forutsetning: Vil avhenge av prosjektet og fastsettes av hver enkelt faglærer.

Innhold: Prosjektarbeidet vil være av eksperimentell, teoretisk eller datateknisk karakter, eller et litteraturstudium, og gis normalt i kombinasjon med videregående kurs ved instituttet. Oppgavetypene finnes innenfor instituttets fagområder som er aluminiumkonstruksjoner, betongkonstruksjoner, betongteknologi, konstruksjonsberegninger, konstruksjonsinformatikk, konstruksjonsmaterialer, konstruksjonsmekanikk, kyst- og havneteknikk, marin teknologi, sikkerhet og pålitelighet, stålkonstruksjoner, teknisk oseanografi, trekonstruksjoner og vindteknikk. Noen av oppgavene kan betraktes som et forstudium til hovedoppgaven, men generelt er det ikke lagt opp til faste bindinger mellom prosjekter og hovedoppgaver.

Undervisningsform: Oppgavene gis individuelt eller for flere studenter som samarbeider. Fortrinnsvis gis innledende orientering/undervisning og senere veiledning gruppevis for studenter med samme oppgavetype.

Kursmateriell: Eventuelt litteratur, beregningsprogrammer osv. tilpasset oppgavene.