31062     BETONG­PROD/UTF VK
          Betongteknologi - Produksjon og utførelse, videregående kurs
          Concrete technology -  Production and construction, advanced
          course
Faglærer: Professor Odd E. Gjørv
Uketimer: Vår: 3F + 2Øu + 2Øs +  2D = 12Bt
Tid:      Vår:   F   ma  08-09  VKR142                      Ø   on  15-17 301-SII
                     ti  15-17  301-SII                        
Eksamen:  8.mai                Hjelpemidler: B3            Øvinger: O    Karakter: TE

Mål: Faget tar sikte på å gi en videreføring i en del utvalgte og sentrale temaer innen betongteknologien som er viktige for prosjektering og produksjon av mer bestandige betongkonstruksjoner.

Forutsetning: Bygger på fag 37042 Betongteknologi GK.

Innhold: Det legges vekt på byggherrekrav samt prosjektering og produksjon av mer bestandige betongkonstruksjoner for gitte miljøbelastninger. I dette inngår vurdering av levetid samt forvaltning, drift og forebyggende vedlikehold inklusive instrumentering for korrosjonsovervåkning. Videre omfatter kurset kvalitetskrav til delmaterialer, reseptoptimalisering og produksjon av betong samt utførelse og etterbehandling. Det legges videre vekt på konstruktiv utforming kontra utførelse og bestandighet, kontroll og dokumentasjon av oppnådd sluttkvalitet samt overflatebeskyttelse av betong i spesielt utsatte miljø. Endeling inngår en innføring i prinsipper for kvalitetssikring og totalkvalitet.

Undervisningsform: I tillegg til forelesninger omfatter faget en prosjektoppgave samt besøk på en byggeplass eller en ferdigbetong­ og en betongelementfabrikk.

Kursmateriell: Kompendiesamling.