21042     RESSURSGEOLOGI VK 2
          Ressursgeologi, videregående kurs 2
          Resource geology, advanced course 2
Faglærer: Professor Richard Sinding­Larsen
Uketimer: Vår: 2F + 3Øs + 1D = 8Bt
Tid:      Vår:   F   on  14-16  GEØ-2
Eksamen:  14.mai               Hjelpemidler: B1            Øvinger: O    Karakter: TEØ

Mål: Faget tar sikte på å utdype anvendelsen av de ressursgeologiske metoder som er behandlet i fag 21041 Ressursgeologi VK, og vise hvorledes ressursestimering kan være et utgangspunkt for etablering av prospekteringsstrategier samt danne forutsetninger for ressursforvaltning.

Forutsetning: Fag 21041 Ressursgeologi VK.

Innhold: Faget vil omfatte de viktigste arbeids­ og tolkningsprosedyrer i forbindelse med et komplett ressursgeologisk program, fra estimering av et område's ressurspotensial til integrert prospektering på regionalnivå, oppfølgingsnivå og detaljnivå. Det vil videre bli vist hvorledes ressursestimater kan brukes som grunnlag for etablering av prospekterings­strategier samt være rammebetingelser for ressursforvaltning. Øvingene vil omfatte litteraturstudium, og rette seg mot den enkeltes interesser innen hydrogeologi, malmforekomstgeologi, petroleumsgeologi eller andre fossile brennstoffer. I tillegg vil ressursforvaltnings­ og ressursøkonomiske problemer bli behandlet.

Undervisningsform: Forelesninger og øvinger. Øvingene er obligatoriske og må være godkjent for å få adgang til eksamen. Øvingene teller 25% i den endelige karakteren.

Kursmateriell: Forelesningsnotater og utvalgte artikler.