SAA4079   PROSJEKT I ULAND VK
          Prosjekt i utviklingsland, videregående kurs
          Project in developing countries, advanced course
Faglærer: Professor Hans Christie Bjønness
Uketimer: Høst: 39F/Ø/D = 39Bt
Tid:      Undervises ikke i studieåret 1997/98
Eksamen:  ­                    Hjelpemidler: ­             Øvinger: O    Karakter: TØ

Mål: Faget skal gi forståelse av forutsetninger for, innhold av og metoder for gjennomføring av prosjektorienterte, lokale planleggingstiltak i utviklingsland.

Forutsetning: Faget samordnes med fag SAA4077 Planlegging og bygging i utviklingsland. Studenter som har tatt dette faget gis fortrinnsrett. Det er adgangsbegrensing.

Innhold: Prosjektrettet planlegging som både gir kortsiktig resultat og en langsiktig bærekraftig utvikling, er en utfordring. Desentralisering og samordning innen rammene av kommunalt selvstyre er i fokus ved byfornyelse i utviklingsland. Integrert aksjonsplanlegging er et verktøy som er under utvikling, og som brukes sammen med lokale arealbruks- og aktivitetsplanlegging. Faget er prosjektrettet med feltarbeid i utviklingsland. Studier skal legge grunnlaget for å forstå årsaker og virkninger av lokale endringsprosesser i byene. Dette skal videreføres i integrerte, men veldefinerte, planleggingsprosjekt. Prosjektarbeidet vil være i nært samarbeid med lokale fagfolk og i lokalsamfunn. Det skal utarbeides et prosjektdokument i FN-format basert på feltarbeidet.

Undervisningsform: Seminarer. Studier av eksempel (case-studies). Prosjektarbeid og diskusjoner i grupper. Det vil være feltarbeid av begrenset varighet (4-8 uker) i et utviklingsland.

Kursmateriell: Kompendium.