FAKULTET FOR ELEKTRO- OG DATATEKNIKK

(Studieplanstrukturen og fakultetsnavnet er beholdt som før overgangen til NTNU ettersom det nye angående dette ikke er bearbeidet og endelig godkjent når studieplanen trykkes).

SÆRBESTEMMELSER

Kompletteringskurs i kjemi eller fysikk

Opptatte studenter som ikke har hatt kjemifaget 2KJ eller fysikkfaget 3FY i den videregående skolen, må bestå en prøve ved NTNU i det faget som mangler, etter at studiet er påbegynt. Det tilbys et to ukers kompletteringskurs i august i hvert fag. Kompletteringskurset i kjemi har fagnummer 50504 og kompletteringskurset i fysikk har fagnummer 74001, og begge fag er beskrevet i studieplanen.

Særskilt informasjon om kursene blir sendt sammen med melding om opptak. De som skal følge kursene vil ha stort utbytte av å lese gjennom pensum på forhånd.

Studieinndeling

Studiet ved Fakultet for elektro- og datateknikk er organisert i tre linjer:

41 Linjen for elkraftteknikk

42 Linjen for elektronikk

43 Linjen for datateknikk og teknisk kybernetikk

Adgang til eksamen

For å få adgang til eksamen i de enkelte fag må kandidaten på tilfredsstillende måte ha utført de obligatoriske øvings- og laboratoriearbeider tilhørende faget. Hvilke arbeider som kreves utført i de enkelte fag, er nærmere spesifisert i fagbeskrivelsene i studieplanen.

Fagvalg i 3. og 4. årskurs

Studentene i 2. årskurs skal innen 15. mai levere fagvalg for studiet i 3. årskurs. Hver students fagkrets i 3. årskurs skal omfatte så mange obligatoriske og valgbare fag at kravet om 96 belastningstimer er oppfylt.

Studentene ved Linjen for datateknikk og teknisk kybernetikk skal også velge studieretning i 3. årskurs. De to studieretningene er:

DT Datateknikk og telematikk

TK Teknisk kybernetikk

Valg av studieretning må skje i samråd med fakultetet. Fakultetet forbeholder seg om nødvendig rett til å foreta en fordeling av studentene på de to studieretningene for at belastningen på enkelte institutter ikke skal bli uforholdsmessig stor. Ved fakultetets vurdering vil det bli tatt hensyn til eventuelle spesielle faglige forutsetninger hos studentene.

Hver student i 3. årskurs skal innen 15. mai legge fram forslag til fullstendig fagkombinasjon for studiet i 4. årskurs innen sin linje/studieretning. Valg av fagkombinasjon må skje i samråd med instituttene og fakultetet. Hver enkelt students fagkombinasjon skal omfatte så mange obligatoriske og valgbare fag at kravet om 96 belastningstimer er oppfylt.

Det er en forutsetning at de fag som inngår i en fagkrets, ikke ligger i kollisjon på time- og/eller eksamensplanen. Fagvalg som medfører at sum belastningstimer overstiger 103, godkjennes normalt ikke. Studenter som vil ta flere fag, bør ta disse som frivillige, jfr. Eksamensreglementets § 14.

Forandring av fagkrets

Ombytting av enkelte fag innen fakultetet kan finne sted med fakultetets samtykke. Ombytting av enkelte fag med fag fra et annet fakultet kan finne sted med samtykke fra vedkommende fakultet og fra Fakultet for elektro- og datateknikk.

Slike endringer tillates ikke foretatt etter 15. september for vintereksamensfag og 1. mars for sommereksamensfag for den eksamensperiode hvor første gangs prøve i faget/fagene skal være avlagt.

Prosjektarbeider

Prosjektarbeidene kan omfatte prosjekterings- og konstruksjonsoppgaver, programutviklings- og laboratorieoppgaver, teoristudier, kollokvier og spesialforelesninger.

Oppgavene som kan være individuelle eller ha form av gruppearbeider, gis i tilknytning til sentrale fag innen studentenes fagkombinasjoner.

Prosjektarbeider velges i samråd med vedkommende institutt.

Hovedoppgaven

Hovedoppgaven gis i tilknytning til vedkommende institutts fagområde. Emne for oppgaven velges i samråd med instituttet. En av faglærerne ved instituttet er ansvarlig for oppgavens utforming og gjennomføring.

Studentene kan fremme ønsker om oppgavens art, og kan etter søknad til fakultetet også få adgang til å utføre hovedoppgaven utenfor instituttets fagområde. Hovedoppgaven utføres normalt i 9. semester.

For å få utlevert hovedoppgave kreves som hovedregel at alle fag i fagkretsen skal være bestått. Dersom fakultetet skal kunne fravike dette krav, skal det tas hensyn til:

- omfanget av de gjenstående fag

- om de gjenstående fag er vesentlige for gjennomføring av hovedoppgaven.

For å få utlevert hovedoppgave forlanges at den foreskrevne praksis er opparbeidet og godkjent.

Kandidater som gjenstår med prosjektarbeider eller laboratoriekurs vil ikke få adgang til å påbegynne hovedoppgaven.

Ekskursjoner

I 4. årskurs studium inngår en større hovedekskursjon til bedrifter og institusjoner. Ekskursjonsplanene, som skal godkjennes av fakultetet, utarbeides av de oppnevnte ekskursjonsledere i samarbeid med representanter for studentene. Ekskursjonene varer ca en uke og foregår enten umiddelbart etter sommereksamen eller i siste uke før undervisningsstart i høstsemesteret. Da NTNUs bevilgninger til ekskursjonsformål er sterkt begrenset, må studentene selv betale en del av reise- og oppholdsutgiftene.

I tillegg til hovedekskursjonen, blir det også arrangert kortere ekskursjoner, som regel dagsturer til bedrifter og anlegg i Trondheim og nærmeste distrikter.