Velkommen til Smartlog!

SMARTLOG er et nettverk for spredning av forskning og praksis innenfor fagfeltene verdikjedestyring og produksjonslogistikk. SMARTLOGs visjon er å tilføre norsk industri høy internasjonal kompetanse om produksjonslogistikk og verdikjedestyring.

Gjennom å invitere bedrifter til medlemskap har SMARTLOG formidlet resultater og kunnskaper til norsk næringsliv siden 2002. SMARTLOG-arrangementene har typisk 30-150 deltakere, hvorav omkring 80 % kommer fra industribedrifter og resten fra akademia. Det er rom for flere bedrifter som ønsker å ligge i forskningsfronten på logistikk!

Trykk her for å melde deg inn i SMARTLOG.

 

Aktuelt

Industry 4.0 special session under EurOMA 2016

En av de mest populære sesjoner under EurOMA konferansen var Industry 4.0 panelet, ledet av Erlend Alfnes og Ola Strandhagen (Inst. for produksjons- og kvalitetsteknikk, NTNU). Panelet inkluderte deltakere fra industri og akademia. Sindre Bolseth (Hydro), Skjalg S. Stavheim (Ragasco), Davar Hemyari (Benteler) representerte næringslivet, mens Magnus Wiktorsson, Andy Neely (University of Cambridge) og Hans Wortmann (University of Groningen) representerte universitetssektoren. Diskusjonen fokuserte på konseptene som Internet of Things, Big Data, Cyber-Physical Systems og robotteknologi, og fordeler og utfordringer de representerer for bedrifter. Publikum bidro aktivt med spørsmål og deltagelse i digitalt survey om Industry 4.0. Les mer på http://panorama.himolde.no/2016/06/23/industry-4-0-pandoras-box-or-a-fuzzy-concept/..

 

EurOMA 2016 - Et vellykket arrangement

EurOMA 2016 – den 23. konferanse i rekken - ble arrangert ved NTNU 17.juni-22.juni. Konferansen er den største i Europa i fagfelt Operations Management. EurOMA 2016 tiltrakk mer enn 500 deltakere fra hele verden. Fagmiljøet fra Institutt for Produksjons- og Kvalitetsteknikk (IPK) bidro sterkt til organiseringen av konferansen og ledet flere sessions, samt presenterte 13 papers. Fagmiljøet fra IPK og IØT, NTNU Videre og mange frivillige hjelpere har gjort arrangementet til en stor suksess. Med 393 innleverte artikler og Special Sessions som Industry 4.0 og Meet the Editors, hadde deltakerne en variert utvalg av sessions og debatter å velge mellom. De siste dagene av konferansen ble avrundet med konsert i Nidarosdomen med orgel og kor, og middag ved Clarion Hotel Brattøra med underholdning av både Joakim Røbergshagen, fionilist, og Rytmeklubben. Den siste dagen hadde deltakerne mulighet til å delta på en lokal tur i Trondheim, eller en tur til Røros. Den lokale turen i Trondheim inneholdt blant annet bedriftsbesøk til Teeness og Nidar, mens deltakerne som meldte seg på turen til Røros var på bedriftsbesøk hos HÅG. For mer informasjon og bilder fra arrangementet, gå til den offisielle nettsiden: www.EurOMA2016.org.

 

Seminar om Quick Response Manufacturing – lean for kundeorientert produksjon 22 juni

22. juni, organiserte Erasmus EuroLEAN+ projects et seminar om Quick Response Manufacturing (QRM). Over 40 dettagere fra norsk industri samlet seg på NTNU for å lytte til spennende foredrag og delta i gruppearbeid. Professor Vincent Wiegel, grunder av QRM Center Europe, Aldert van der Stoel, forsker ved HAN Lean/QRM senter, og Gu van Rhijn, Senior Project Manager fra TNO, snakket om anvendelse av QRM i Lean produksjon.

 

EET+ workshop #2 I Politecnico Milano

Den 2. Workshop for EET+ studenter funnet sted I vakre Lecco I Italia, I lokaler til Politecnico Milano. NTNU studenter Even Jørs, Kjersti Hoel, Teo Tandberg og Marte Venstad, sammen med veiledere prof. Ola Strandhagen og førsteamanuensis Cecilia Haskins er fornøyde med god innsats!

 

Manufacturing Network 4.0 Workshop

Workshopen rund Industri 4.0 konseptet var arrangert av Produksjonsledelse gruppen, NTNU på NTNU Trondheim 10. mai. Workshopen gikk av stabelen med god deltakelse fra både partnerbedriftene Ekornes, Kleven, Pipelife og Brunvoll, og fagmiljøet. NTNU Trondheim og Ålesund, Høgskolen i Molde og SINTEF. Partnerbedriftene spilte inn ideer og ønsker knyttet til case. Etter flere spennende foredrag, etterfulgt av produktivt gruppearbeid, ble partnere enige om konkrete forskningsoppgaver i prosjektet.

Takk til alle deltakere som bidro til at denne whorkshopen ble en sukssess!

 

Siste nyheter om EuroLEAN+ prosjekt i SIU-magasinet

Erasmus+ prosjekt EuroLEAN+, et strategisk partnerskap mellom NTNU og universitetene og industrielle partnere fra Nederland, Belgium og Tyskland, har hatt god fremgang siden oppstarten i høsten 2015. Prosjektet handler om utvikling av metoder for effektiv kundetilpasset småskalaproduksjon - 'customized lean'. EuroLEAN+ koordineres av fagmiljøets førsteamanuensis Erlend Alfnes og forsker Pavan Sriram. Les artikkelen om prosjektet i den siste utgaven av SIU (Senter for Internasjonalisering og Utdanning) - magasinet her.

 

Lean Produksjon: etter- og videreutdanningskurs våren 2016

NTNU Videre sammen med fagruppen Produksjonsledelse arrangerer et etter- og videreutdanningskurs Lean produksjon (PK6023). I dette kurset gir ved innsikt i prinsipper, metoder og verktøy for å skape en Lean virksomhet. Med basis i Toyota Production System gir kurset praktisk kunnskap som spesielt er godt egnet for engineering, produksjon og logistikk. Les mer om kurset herDen første samlingen tok sted 7.-9. mars på Inst. for produksjons- og kvalitetsteknikk. Her er bildet av glade deltakere sammen med faglærere på den første dagen.

 

.

 

 

 

Avslutning av CALM prosjektet

Den 25. februar ble avslutningskonferansen for prosjektet CALM avholdt i Lodz, Polen med stor suksess. Tittelen var "Towards modern education -A new approach to learning and teaching logistics and management".  Les mer om konfernasen og se bilder her.

 

IWAMA 2016

International Workshop of Advanced manufacturing and Automation (IWAMA) skal holdes 10.-11. november ved University of Manchester, UK. Konferansen skal dekke alle aspekter av produksjon og automatisering. Du kan se Call for Papers her, og laste ned template ved å klikke her.

 

Tue, 28 Jun 2016 13:38:47 +0200
Natalia Swahn

Fyll tanken med kunnskap!

Lærelysten? Planlegg din videreutdanning nå!

Etter og videreutdanning

NTNU tilbyr hvert semester en rekke kurs innen verdikjedestyring, produksjonslogistikk og lean. Kursene og studiene er fleksible og tilpasset deg som er i jobb. Se NTNU Videre for kursoversikt og påmeldingsfrister.

Master i global produksjonsledelse

2-årig master spesielt utviklet for studenter med 3-årig ingeniørutdanning. Studieprogrammet gir deg kompetanse med en kombinasjon av emner innenfor ingeniørvitenskap, strategi, industriell økonomi, produksjon, logistikk og teknologiledelse. Du vil tilegne deg et bredt og sammensatt kunnskapsspekter som kombinerer teknologi og ledelse med et globalt perspektiv. Se mer informasjon på NTNUs nettsider.

 

Aktuelle linker

Norges Forskningsråd

NTNU

NTNU Produksjonsledelse

NCEI

www.better-operations.com

LOGMA

Forskningsmag. Gemini

 

Kontaktinformasjon

SMARTLOG
NTNU Valgrinda
Inst. for produksjons- og kvalitetsteknikk

7491 Trondheim

Prosjektleder

Jan Ola Strandhagen

Prosjektkoordinator

Natalia Swahn

@SMARTLOG_Norge