Illustrasjonsbilde/FOTO

NTNU Senter for fiskeri og havbruk (SeaLab)

NTNU Senter for fiskeri og havbruk er lokalisert til "SeaLab" på Brattørkaia. NTNUs forskningsfartøy "FS Gunnerus" har kaiplass rett utenfor.

Det tverrfaglige senteret ble opprettet i 2007 som en del av NTNUs strategiske satsing innen Marin og maritim forskning. Det har brukere fra fire av NTNUs sju fakulteter, og er et felles møtested for forskning og undervisning med fokus på:

• Akvakultur og akvakulturteknikk
  • Fiskeri og bærekraftig marin innhøsting
  • Prosessering av marine ressurser
  • Havområdeutforskning og utvikling av marin teknologi
  • Samfunn og kultur (bærekraft i kystsamfunn og globalisering)

SINTEFs institutter "Fiskeri og havbruk", "Materialer og kjemi" og "Marin miljøteknologi" holder til i samme bygning, og det er et utstrakt samarbeid mellom NTNU og SINTEFs grupper på "Sealab".

Senteret har flere forsøkshaller og temperaturregulerte rom med tilgang til både sjøvann og ferskvann. En stor hall er øremerket for arbeid med utvikling av fiskeriteknologi og fiskeredskaper.

Senter for fiskeri og havbruk har fullt utstyrt morfologi-/mikroskopilaboratorium og laboratorier for biokjemiske analyser, eksperimentelt arbeid med isotoper, og fysiologilaboratorium (for økotoksikologiske, økofysiologiske og fysiologiske akvatiske studier).

Senteret har kontorer og kontorlandskap for 60 personer.

NTNU Senter for fiskeri og havbruk har forskningskonsesjoner for akvakulturvirksomhet med laksefisk og en rekke marine arter, og er godkjent som forsøksdyravdeling (lenke til siden om hvilke konsesjoner vi har). Fakultet for naturvitenskap og teknologi (NT) har driftsansvaret for senteret.

Driften av senteret skal legge forholdene til rette for:

• Master- og doktorgradsstudier, samt for laboratoriekurs i tilknytning til ulike kurs i akvakultur og akvatisk miljø
  • Forsøksvirksomhet med akvatiske organismer innen akvakultur og akvatisk miljø
  • Nødvendig analysevirksomhet, inkludert instrumentering, for gjennomføring av forsøksvirksomheten

AquaExcel project

Do you wish to use our highly automated start-feeding facilities free of charge?
The EU-funded AquaExcel project provides Transnational Access opportunities to the NTNU CodTech experimental facilities at SeaLab.

The second Call for proposals is now launched, with a deadline of 16 March 2012.

Kontaktinformasjon:

Driftsstyret for NTNU SeaLab

Studie- og kurstilbud:

Bachelorprogram:

• Biologi (marinbiologi og akvakultur)

Masterprogrammer:

Ph.d-utdanning: