Søk i NTNUs nettsider

Aktuelt »  

Kunnskapsbyen

Søkeresultat

Du har bedt om følgende søk:

Startdato skal være2012-06-06.
6
Jun

Venuspassasjen

Venuspassasjen er at astronomisk høydepunkt som også har vært svært viktig i vitenskapshistorien. Passasjen er på natten og Trondheim Astronomiske forening vil kjøre web-cast av passasjen fra soloppgang kl. 03.12. til kl. 06.54. På dagen kan du gjenoppleve det hele på Vitensenteret og på kvelden inviterer vi til feiring av passasjen på Suhmhuset.


Bjørn Sæther forteller historien om Maximillian Hells dramatiske reise til Vardø for å se passasjen i 1769, Trondheim Astronomiske forening forklarer hva Venuspassasjen er og hvorfor den er viktig og det blir et morsomt kunstnerisk skråblikk på universet. Neste passasje er i 2117 så dette er siste mulighet for å se en Venuspassasjen i vår levetid.

Les mer

6
Jun

Dokumenter som monumenter. Presentasjon av Norges viktigste dokumenter ved NTNU

Byens befolkning inviteres til seminar og utstilling6. juni i Suhmhuset. Vi får en presentasjon av NTNU Universitetsbiblioteket sine fire dokumenter og NTNU Vitenskapsmuseet sitt dokument som er bidrag til Unescos Norske dokumentarvregister for 2012. Det blirutstilling med de unike dokumentene og anledning til å delta på populærvitenskapelig foredrag med same tema.


Påmelding innen 4. juni på https://ntnu.wufoo.com/forms/norges-dokumentarv-ved-ntnu/

Eksternt arrangementLes merLogg inn