Søk i NTNUs nettsider

Aktuelt »  

Kunnskapsbyen

Søkeresultat

Du har bedt om følgende søk:

Arrangør er Kunnskapsbyen.
29
Oct

Kunnskapsdannelse, formasjon og praksis blant muslimske kvinner i Trondheim


I foredraget vil Eli-Anne Vongraven Eriksen starte med å gi en kort oversikt over hvilke muslimske trossamfunn og organisasjoner vi har i Trondheim, for deretter å se nærmere på i hvilken grad disse trossamfunnene/organisasjonene er med på å påvirke kvinners kunnskap om og praktisering av islam. Dette er interessant da det viser hvordan muslimske kvinner i Trondheim forholder seg til den lokale konteksten, samtidig som de også påvirkes av tradisjonelle og globale strømninger i sin praktisering av islam.

Les mer

31
Oct

HALLOWEEN.


Det blir grøss og gru med både botanisk og musikalsk tilsnitt på Ringve på Halloween. Syngende spøkelser og kloke urtekoner ønsker velkommen til familiearrangement, og i den mørke hagen er Halloween-naturstien kun opplyst av gravlykter. Møt opp på tunet på Ringve kl. 18.00.

Les mer

5
Nov

Moby Dick, Willy og den bibelske Jona(s)


Få dyr har skapt et så sterkt engasjement, så steile fronter og gått gjennom så mange ulike måter å bli tolket og definert på som hvalen. Det er tradisjonelle og populære forestillinger om forholdet mellom mennesker og hvaler som er temaet for Morten Haugdahls foredrag. Vi får blant annet høre historier om sjømonstre, romvesener og marine filmstjerner, men også om hvalfangstens endrede status.

Les mer

8
Nov

Kafeen - mellom møteplass og alenetid

De fleste av Norges byer har i løpet av de siste 20 årene sett en formidabel utvikling av kafetilbudet, blant annet med flere kontinentalt inspirerte kafeer og kaffebarer. Disse plassene fungerer både som møteplasser og som steder for alenetid. Aksel Tjora vil i sitt foredrag stille spørsmål om kafeenes plass i urbane samfunn, og vil særlig legge vekt på hvordan ulike sosiale prosesser skaper tilhørighet og trygghet.


Theatercafeen er åpen for servering av mat og drikke under arrangementet.


Les mer

12
Nov

Mikrober på vandring - Blir smitte igjen en samfunnsmedisinsk utfordring?
I vår del av verden har de fleste av oss hatt et fredelig forhold til smittesykdommene. En og annen influensaepidemi setter litt skrekk i oss, men ellers tar vi det rolig. Vi har jo vaksinen og antibiotikaen. En suksesshistorie vi godt kan være stolt av - skapt av gode levekår og en innsiktsfull politikk for folkehelse og matproduksjon. Men etter hvert har vi latt oss sløve ned i respektløs omgang med nettopp de forordningene og de remediene som bekjempet de store smittesykdommene. Fremfor alt ser vi stadig oftere at mikrober som lever sitt liv i fjøs og farmer og på dyr bringer med seg sykdommer som også rammer oss mennesker. Og hittil har våre politikere vist liten respekt for at transport og handel med dyr og biologisk materiale over landegrensene innebærer risiko, både for oss og for miljøet. Steinar Westin lover i foredraget sitt å hjelpe oss med å skjelne mellom hva som er tull og mediebråk, og hva vi faktisk skal ta på alvor.

Les mer

19
Nov

Kan vi dyrke mat i havet?

Norge er ikke selvforsynt med mat og befolkningen øker raskt. I fremtiden må vi trolig også dyrke og spise plantemat fra havet. Havet utgjør 70% av arealet på jorden, men i dag kommer mindre en fem prosent av matproduksjonen herfra. Fisk er det vi primært høster fra havet, men mesteparten av biomassen i havet er alger. Alger kan brukes til mat- og energiproduksjon. Den bioteknologiske utviklingen de siste ti årene har vært fantastisk, og kan bidra med nye nødvendige verktøy til foredling og storskala utforsking og karakterisering av alger for mat og industriell bruk. Tang, tare og mikroalger som menneskemat er et scenario i en ikke altfor fjern framtid. Det brukes allerede i asiatiske land som Kina og Japan.


Foredrag ved Atle M. Bones.


Les mer

26
Nov

Omstilling til en grønn økonomi, hva må til for å nå dit?

"FN la frem dyster klimarapport" var en av avisoverskriftene da FNs klimapanel i vår la fram en rapport om konsekvensene av klimaendringene. Det er åpenbart at vi alle må forberede oss på endringer i forbruk og livsstil, om vi skal nå målet om en mer bærekraftig klimapolitikk. Hvilke tiltak må iverksettes, og hva kan hver enkelt av oss bidra med? Hvilke virkemidler fungerer best for å få folk til å endre atferd? Og hvor i all verden ble det av hverdagssyklisten?


I samarbeid med Besteforeldrenes klimaaksjon.


Møteleder Ingvil Snøfugl, i panelet bl.a. Robert Næss, Institutt for tverrfaglige kulturstudier, NTNU.

Les mer

3
Dec

Herregårdslandskapet på Austrått

Daniel Johansen arbeider med prosjektet "Landskapspark Austrått", som har som mål å gjøre sporene av 800 år med herregårdskultur i Austråttområdet leselig, synlig og sanselig igjen. Prosjektet har blant annet som ambisjon å kartlegge Austråttlunden og herregårdshagens opprinnelige utforming, gjenåpne parkens karussdammer, rekonstruere askeallesystemet som trolig er Norges eldste kjente og i tillegg gjøre alle de andre særegne underfunksjonene som enkesete, jegerhytte, fiskerplasser, ridebaner osv. leselige og forståelige igjen.

Les mer

 

Avansert søk

« October 2014 »
 MonTueWedThuFriSatSun
40 12345
416789101112
4213141516171819
4320212223242526
442728293031 
Vis alle kommende aktiviteter Neste måned Tilbake til denne måned Forrige måned Vis tidligere aktiviteter

Oppdateringer på epost

E-post

Aktivitetskart

Aktiviteter i Trondheim Aktiviteter vest for Trondheim Aktiviteter på Fosen Aktiviteter i Nord-Trøndelag Aktiviteter sør for Trondheim

Stikkordsøk

Aktuelle arrangører

Arkivsenteret på Dora, DIS Sør-Trøndelag

Barneuniversitetet

DIS-Sør-Trøndelag

DKNVS Akademiet

Fortidsminneforeningen

Fortidsminneforeningen, DTA, Kirkens Bymisjon

Kulturskolen i Melhus

Kunnskapsbyen

Kunnskapsbyen, Ringve botaniske hage, Ringve Musikkmuseum, NTNU Vitenskapsmuseet

Melhus Folkeakademi, Stiftelsen Prestegårdslåna i Melhus

Norsk Botanisk Forening/ Trøndelagsavdelingen

Norsk ornitologisk forening TLL

Prestegårdslånas Venner

Senioruniversitetet

Stiftelsen Prestegårdslåna i Melhus

Trondhjems Historiske Forening

Trondhjems SjøfartsmuseumLogg inn